Фудбал Фудбал/Вести

Дегенек: „Нисмо пали после примљеног гола“

Звезда — Милош Дегенек после Браге
Милош Дегенек после утакмице с Брагом: „Нисмо пали после примљеног гола“

Још једно вече за памћење и велика европска победа, а неко ко је био у већини тих подухвата стандардан члан дефанзивне линије Црвене звезде је Милош Дегенек. Тако је било и вечерас…

Битно је да смо стартовали победом, мислим да је ово први пут од кад сам у клубу да смо европску турнеју почели тријумфом. Све то нам даје додатну снагу и енергију за наставак такмичења. Лепо је победити код куће, пред доста навијача. Показали смо да смо права екипа, да играмо наш фудбал и да се не прилагођавамо ником. Стручни штаб је такође одрадио феноменалан посао, тактика је била беспрекорна и сви су заправо одрадили свој посао. Сви који су били на терену, уз екипу, на трибини… Само треба овако да наставимо – почео је Дегенек.

После првог датог гола, практично из следећег напада, гости су дошли до изједначења.

Најлакше је примити гол после датог, али битно је да се одржи концентрација. Не бих рекао да је ико кикснуо. Сви смо могли нешто више да урадимо, боље реагујемо и спречимо. Позитивно је што нисмо пали после тога, нисмо се бранили, већ наставили да нападамо и испоставило се да је та ситуација када је напрвљен пенал над Иванићем био кључан. Потом рутинска реализација Катаија. Желели смо победу и због навијача и ове атмосфере.

Дегенек је Рикарда Орту издвојио као најопаснијег офанзивца Браге.

Сви су добри играчи, брзи су, одлично се крећу. Гобељић је Орту врхунски чувао, одиграо перфектну утакмицу, а он им је најбољи играч, рекао бих. Незгодна екипа генерално, нису случајно били четврти у Португалу, имају практично тим за Лигу шампиона.

У недељу од 18 часова, на програму је 165. вечити дерби, али Дегенек не размишља превише о томе.

Није битно шта нас чека у недељу, већ све оно до краја сезоне. Свака утакмица је битна једнако и важи три бода. Дуга је сезона – закључио је Дегенек.

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама