Fudbal Fudbal/Vesti

Zvezda savladala favorizovanu Bragu i osvojila bitna tri boda!

Pobeda Zvezde nad Bragom u Beogradu (2:1)
Veličanstven start Crvene zvezde u ovosezonskom izdanju Lige Evrope pred domaćom publikom!

Fudbaleri Crvene zvezde uspešno su otvorili grupnu fazu Lige Evrope pobedivši portugalsku Bragu rezultatom 2:1 u okviru prvog kola takmičenja po grupama. Pogotke za tim Dejana Stankovića postigli su Milan Rodić i Aleksandar Katai iz jedanaesterca.

Crvena zvezda – Braga 2:1 (0:0)

Stadion“Rajko Mitić“.

Gledalaca: 24.671.

Strelci: Rodić u 75. i Katai u 85.minutu (iz jedanaesterca) za Crvenu zvezdu, a Galeno u 76.minutu za Bragu.

Sudija: Džon Biton (Škotska).

Žuti kartoni: Krstičić (Crvena zvezda), Mineiro, Murati (Braga).

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Degenek, Dragović, Rodić, Sanogo (od 87. Pankov), Kanga, Ivanić, Katai (od 87. Srnić), Ben (od 39. Dioni), Živković (od 65. Krstičić).

Rezerve: Popović, Gajić, Pankov, Krstičić, Falko, Petrović, Stanić, Nikolić, Eraković, Dioni, Srnić.

Braga: Mateus, Tormena, Leite, Murati, Ruiz (od 70. Gonzales), Pjason, Paulo Oliveira, R. Horta, Mineiro, Fabijano, Galeno.

Rezerve: Tijago Sa, Homiček, Kouto, Sekuera, A. Horta, Gonzales, Čikinjo, Martins, Gorbi, Moura, Bruno Rodriges, Vitor Oliveira.

Dobro su otvorili utakmicu fudbaleri Crvene zvezde i već u trećem minutu dogodila se prva opasnija situacija pred golom gostiju. Katai je posle centaršuta Gobeljića, došao do lopte, ali nije uspeo da je zahvati na pravi način. Oba tima su pokušavala kroz pas igru da dođu do povoljne šanse za vođstvo. Igrači Brage su u dva navrata pokušali sa distance, ali daleko od okvira gola. U 14.minutu, Ivanić je „pucao“ sa oko 25 metara, ali neprecizno.

Tri minuta kasnije zapretili su izabranici Dejana Stankovića posle kornera. Kanga je uputio loptu u peterac, ali se lopta od jednog našeg igrača odbila u gol-aut. Nakon 20.minuta, u kratkom roku desile su se tri odlične prilike za pogodak. Najpre su gosti iskosa sa leve strane, ali preko prečke. U 22.minutu, Ben je posle solo prodora uputio udarac ka golu, lopta na putu zakačila jednog defanzivca Brage, ali je zamalo otišla pored gola.

Nastavili su naši fudbaleri da pokušavaju šutevima iz daljine, a „desnicu“ je oprobao Kanga u 27.minutu, ali je „bubamara“ prohujala pored gola. Usledila je dinamična igra između dva šesnaesterca u kojoj nijedna od ekipa nije uspevala da uđe u završnicu akcije. U 39.minutu Ben je zbog povrede morao da napusti igru, a umesto reprezentativca Komorskih ostrva na terenu se našao Dioni. Nisu usporavali ritam crveno-beli, a u 41.minutu, Katai je posle kombinacije sa Kangom, šutirao pravo u naručje Mateusa i na odmor se otišlo bez promene rezultata.

Početak drugog poluvremena težište igre se prenelo na polovinu crveno-belih, ali Portugalci nisu uspevali da kreiraju ozbiljniju priliku. Ni posle deset minuta drugog perioda nije bilo izglednije prilike. Zvezdina ofanzivna linija, zapretila je u 56.minutu. Živković je petom proigrao Kataija, ovaj dodao za Gobeljića koji je centaršutom prebacio čitav kazneni prostor. Najbolja situacija za gol zbila se u 62.minutu kada je Ivanić „protutnjao“ po levom boku, šutirao u bliži ugao Mateusovog gola, a čuvar mreže Brage odbio loptu u korner.

U 73.minutu kolosalna šansa za domaći tim. Dioni je odlično ispratio putanju lopte, ubacio se između dva štopera, ali je golman gostiju zaustavio njegov udarac. Samo dva minuta docnije Crvena zvezda je došla do prednosti. Sjajno je iz kornera ubacio loptu Kanga, najviši u skoku bio je Rodić i glavom smestio loptu u mrežu – 1:0. Već u sledećem napadu Portugalci su izjednačili preko Galena – 1:1. Brzo primljeni pogodak nije obeshrabrio našu ekipu, koja je nastavila da grabi ka cilju. U 83.minutu, Ivanić je prošao po boku, oboren je sa leđa i sudija je pokazao na blu tačku. Siguran izvođač bio je Aleksandar Katai – 2:1. Do kraja susreta, crveno-beli su primirili tempo i uspeli da sačuvaju vođstvo i dođu do pobede na startu grupne faze.

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama