Одбојка Одбојка/Вести Одбојкашице СДЦЗ

Одбојкашице Звезде о турниру „Драган Шакота — Шале“

Одбојкашице Звезде — сезона 2021/2022
Тим одбојкашица Звезде за сезону 2021/2022

Двадесети традиционални меморијални турнир “Драган Шакота – Шале” у организацији ОК Црвена звезда одржаће се у петак и суботу, 17. и 18.септембра 2021. године у хали УСЦ “Вождовац” на Бањици. Тим поводом су о овом турниру говорили тренер Александар Владисављев, капитен клуба Бојана Дрча (екс Живковић) и тим менаџер Сања Малагурски.

Учесници овогодишњег издања турнира уз Црвену звезду су ЖОК Уб, актуелни шампион Србије, ЖОК Железничар из Лајковца, освајач националног Купа и ЖОК ТЕНТ из Обреновца, вицешампион БПШ Суперлиге.

Том приликом одржана је конференција за медије у Прес центру СД Црвена звезда на којој су говорили тренер Црвене звезде, Александар Владисављев, повратница у црвено-беле редове и капитен Бојана Дрча и тим менаџер Сања Малагурски.

Тренер Црвене Звезде Александар Владисављев је тим поводом истакао следеће:

Добар дан свима, на две недеље до почетка првенства, до почетка нове сезоне, један за нас врло значајан турнир, Меморијални, традиционални турнир „Драган Шакота – Шале“, у врло јаком саставу, са екипама које су свакако претенденти за највиши пласман у наредној сезони. Једна добра провера, како за нас, тако и за наше ривале, да се провери шта смо до сада урадили, у каквом стању и форми се налази екипа. Ми смо припреме почели крајем јула, тако да је већ један озбиљан временски период за нама. Екипа која има доста нових играчица, једноставно, захтеван посао да се то све уклопи да што спремнији дочекамо првенство. Провера да после дужег времена и публика у хали на Бањици присуствује утакмицама, јер смо читаве прошле сезоне били ускраћени тог задовољства. Како ми, тако и публика. Да видимо како сада изгледамо и да видимо шта нам је чинити у наредном периоду до самог почетка нове сезоне.

Посебно задовољство је било видети после десет година на истом месту Бојану Дрчу, капитена црвено-белих дама.

Леп је осећај, то је негде био и мој план, нешто што сам желела. Некако нисам раскрстила са одбојком, иако сам затруднела и родила дете. Драго ми је да сам се вратила у Црвену звезду, то је мој клуб и ту сам стасала. За сада све иде добро, надамо се да ће тако бити и током целе сезоне.

Меморијал „Драган Шакота“ је традиционално последња провера и увод у нову сезону, у којој се од Звезде, као и увек, очекују велике ствари.

Тим менаџер клуба Сања Малагурски је тим поводом изјавила:

Свакако да је то циљ и да је то план. Амбиције су постављене онако поприлично високо. Звезда треба да буде на врху, причам у име стручног штаба и играчица, Звезда ће урадити све да се врати на место на ком је била, и које јој припада, по мом мишљењу. У некој анализи нашег састава тима од прошле године закључили смо да нам је неопходно лидерство на терену, јер је претходних година екипа била састављена од врло младих играчица. У селекцији која је рађена за ову сезону, урађено је много тога да играчице попут Бојане, Ане Живојиновић, Јелене Лазић, Божице Марковић… ради се о врло квалитетним, врло добрим играчицама и квалитетним људима, са високим играчким квалитетом и лидерским способностима, да уз њихову велику помоћ и младе играчице напредују и извуку максимум из свог потенцијала. А да онда, ако се све склопи на прави начин, а ми заиста верујемо да то тако може да буде, ја сам сигуран да ће и резултати бити јако добри.

Двадесети меморијални турнир „Драган Шакота — Шале“ отвориће у петак од 18 часова првом утакмицом Уб – Железничар, док ће од 20 часова на паркет Црвена звезда и ТЕНТ. У суботу је на програму од 17 часова утакмица за треће место, док је финале заказано за 19 часова.

Пехар брани екипа ТЕНТ-а која је протекле године савладала Црвену звезду у финалу 3:0 и по други пут уписала себе међу победницима, уз МВП признање Јелени Лазић, узданици нашег тима у сезони пред нама.

Све утакмице ће се играти у хали УСЦ „Вождовац“ на Бањици. Улаз је слободан.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама