Ostali sportovi SDCZ

Zvezda ubedljiva u večitom derbiju

U derbiju četvrtog kola Super Lige Srbije aktuelni šampion Crvena zvezda savladala je trenutnog lidera na tabeli Partizan 1953 sa 42:4 (12:4).

Crveno-bele po prvi put sa klupe je predvodio novi trener Edi Petiborn koji od sredine leta radi sa Zvezdom. Novozelanđanin, koji je u svojoj bogatoj igračkoj karijeri nastupao u NRL-u (Saut Sidnej, Vest Tajgers, Gold Kost Titans) i u Super Ligi (Vigan Variors) kao i za Francuske klubove (Tuluz Olimpik, Vilenau i Limož Grizlije) u mnogome je unapredio igru Crvene zvezde koja je u nastavak borbe za titulu ušla mnogo angažovanije i motivisanije od crno-belih.

Obe ekipe su u derbi ušle vrlo oprezno. Na samom startu crveno-beli su imali terensku inicijativu, ali je Partizan za nijansu bio opasniji, ali crno-beli nisu uspeli da svoje prilike pretvore u vođstvo. Kazna za to stigla je u 15. minutu kada je Miloš Zogović postigao prvi esej na utakmici i doveo Crvenu zvezdu u vođstvo od 6:0. Nakon vođstva terenska inicijativa se lagano seli na stranu gostujuće ekipe, ali Zvezda nije uspela da tu prednost materijalizuje. Kao i u prvom slučaju, i ovde je Partizan kaznio goste za propuštene prillike i u 36. minutu esejem Strahinje Stojiljkovića primakao se na samo dva poena zaostatka 6:4. Odgovor aktuelnog šampiona usledio je vrlo brzo. Samo dva minuta kasnije Marko Jevđić je postigao drugi esej za crveno-bele i povećao prednost svog tima na 12:4, što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

U nastavku susreta na terenu je postojao samo jedan tim. Prvo je Miodrag Tomić postigao esej u 58. minutu za 18:4, pa je četiri minuta kasnije Zogović ponovo poentirao za 24:4. Na novo slavlje crveno-belih čekalo se samo pet minuta, a radost je doneo Rajko Trifunović. Na semafor se u 78. minutu upisao i Vladislav Dedić, da bi konačan rezultat 42:4 postavio Vojislav Dedić u 80. minutu.

Partizan 1953 – Crvena zvezda 4:42 (4:12)

Super Liga Srbije 4 kolo. Stadion: SC Inge. Gledalaca 150. Sudija: Đorđe Divić. Pomoćnici: Jasmin Bibić, Miloš Pavlović (svi Beograd).

Poeni za Partizan 1953: 1 esej – Strahinja Stojiljković 36 min. Golovi: Džavid Jašari 0/1.

Poeni za Crvenu zvezdu: 7 eseja – Miloš Zogovoć 15 i 62 min, Marko Jevđić 38 min, Miodrag Tomić 58 min, Rajko Trifunović 67 min, Vladislav Dedić 78 min, Vojislav Dedić 80 min. Golovi: Miloš Zogović 7/7.

Partizan 1953: Dragan Janković, Nemanja Manojlović, Andrej Marinković, Aleksandar Pavlović, Pavle Vojinović, Stevan Stevanović, Vladimir Milutinović, Dušan Milutinović, Džavid Jašari, Đorđe Krnjeta, Enis Bibić, Strahinja Stojiljković, Velibor Karanović. Rezerve: Ronaldo Bitići, Vlado Kušić.

Crvena zvezda: Miloš Zogović, Valentino Milovanović, Rajko Trifunović, Petar Milanović, Miroslav Selimovski, Aleksandar Đorđević, Vojislav Dedić, Miloš Ćalić, Marko Janković, Nikola Đurić, Miodrag Tomić, Balša Žarković, Marko Šatev. Rezerve: Uroš Martinović, Marko Jevđić, Stefan Nedeljković, Vladislav Dedić.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama