Остали спортови СДЦЗ

Звезда убедљива у вечитом дербију

У дербију четвртог кола Супер Лиге Србије актуелни шампион Црвена звезда савладала је тренутног лидера на табели Партизан 1953 са 42:4 (12:4).

Црвено-беле по први пут са клупе је предводио нови тренер Еди Петиборн који од средине лета ради са Звездом. Новозеланђанин, који је у својој богатој играчкој каријери наступао у НРЛ-у (Саут Сиднеј, Вест Тајгерс, Голд Кост Титанс) и у Супер Лиги (Виган Вариорс) као и за Француске клубове (Тулуз Олимпик, Виленау и Лимож Гризлије) у многоме је унапредио игру Црвене звезде која је у наставак борбе за титулу ушла много ангажованије и мотивисаније од црно-белих.

Обе екипе су у дерби ушле врло опрезно. На самом старту црвено-бели су имали теренску иницијативу, али је Партизан за нијансу био опаснији, али црно-бели нису успели да своје прилике претворе у вођство. Казна за то стигла је у 15. минуту када је Милош Зоговић постигао први есеј на утакмици и довео Црвену звезду у вођство од 6:0. Након вођства теренска иницијатива се лагано сели на страну гостујуће екипе, али Звезда није успела да ту предност материјализује. Као и у првом случају, и овде је Партизан казнио госте за пропуштене приллике и у 36. минуту есејем Страхиње Стојиљковића примакао се на само два поена заостатка 6:4. Одговор актуелног шампиона уследио је врло брзо. Само два минута касније Марко Јевђић је постигао други есеј за црвено-беле и повећао предност свог тима на 12:4, што је био и коначан резултат првог полувремена.

У наставку сусрета на терену је постојао само један тим. Прво је Миодраг Томић постигао есеј у 58. минуту за 18:4, па је четири минута касније Зоговић поново поентирао за 24:4. На ново славље црвено-белих чекало се само пет минута, а радост је донео Рајко Трифуновић. На семафор се у 78. минуту уписао и Владислав Дедић, да би коначан резултат 42:4 поставио Војислав Дедић у 80. минуту.

Партизан 1953 – Црвена звезда 4:42 (4:12)

Супер Лига Србије 4 коло. Стадион: СЦ Инге. Гледалаца 150. Судија: Ђорђе Дивић. Помоћници: Јасмин Бибић, Милош Павловић (сви Београд).

Поени за Партизан 1953: 1 есеј – Страхиња Стојиљковић 36 мин. Голови: Џавид Јашари 0/1.

Поени за Црвену звезду: 7 есеја – Милош Зоговоћ 15 и 62 мин, Марко Јевђић 38 мин, Миодраг Томић 58 мин, Рајко Трифуновић 67 мин, Владислав Дедић 78 мин, Војислав Дедић 80 мин. Голови: Милош Зоговић 7/7.

Партизан 1953: Драган Јанковић, Немања Манојловић, Андреј Маринковић, Александар Павловић, Павле Војиновић, Стеван Стевановић, Владимир Милутиновић, Душан Милутиновић, Џавид Јашари, Ђорђе Крњета, Енис Бибић, Страхиња Стојиљковић, Велибор Карановић. Резерве: Роналдо Битићи, Владо Кушић.

Црвена звезда: Милош Зоговић, Валентино Миловановић, Рајко Трифуновић, Петар Милановић, Мирослав Селимовски, Александар Ђорђевић, Војислав Дедић, Милош Ћалић, Марко Јанковић, Никола Ђурић, Миодраг Томић, Балша Жарковић, Марко Шатев. Резерве: Урош Мартиновић, Марко Јевђић, Стефан Недељковић, Владислав Дедић.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама