Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Remi Zvezde za kraj prvog turnira Dunav lige

U poslednjem kolu prvog turnira Dunav lige, koji se danas završava u Bečeju, Crvena zvezda je odigrala nerešeno sa Univerzitetskim timom Velike Britanije, a posle veoma neizvesne završnice rezultat je bio 10:10 (4:1, 2:2, 1:2, 3:5).

Crveno-bele su tako prvi turnir regionalnog takmičenja završile sa 10 bodova, odnosno tri pobede i jednim remijem.

Odlično je počela Zvezda i povela je 2:0 golovima Sesilije Diaz Mese i Ane Mamoglu. Posle jednog gola Velike Britanije, seriju su nastavile iste igračice, pa je posle osam minuta bilo 4:1. Tu razliku crveno-bele su održavale i u drugom periodu, kada su pogađale Tatjana Teodorović i Jelena Šarac, za vođstvo od 6:3 na poluvremenu.

Velika Britanija je pripretila u trećoj četvrtini, kada je posle dva napada sa igračem više stigla na samo gol zaostatka (6:5), ali je taj nalet zaustavila Hristina Ilić golom za 7:5. Ekipa Dragane Ivković je konstantno održavala dva gola prednosti u četvrtoj četvrtini, ali je u samoj završnici koncentracija popustila i Univerzitetski tim Velike Britanije je sa dva gola u završnici stigao do izjednačenja.

Ana Mamoglu je bila najefikasnija sa četiri gola, dok je Sesilija Diaz Mesa postigla tri, a po jednom su pogađale Tatjana Teodorović, Jelena Šarac i Hristina Ilić.

Crvena zvezda je igrala u sastavu: Dimitrijević, Pejčić, J. Lujić, Teodorović 1, I. Lujić, Mamoglu 4, Milovanović, Šarac 1, Diaz Mesa 3, Ilić 1, Gašić, Todorovski, Lukić.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama