Košarka Košarka/Ženska košarka Košarka/Izveštaji i analize

Crveno-bele savladale Janinu za drugo mesto i kraj turnira

Košarkašice Crvene zvezde su okončale učešće na turniru u Grčkoj pobedom nad organizatorom, ekipom Janine 83-80 (18-20, 25-14, 23-25, 17-21), u utakmici koja je odlučivala o drugom mestu.

Dobre provere crveno-belih pred start nove sezone i evropskih utakmica. Na turniru “Vat – Volt 2021” u Konici, u organizaciji PAS Janine, Crvena zvezda je osvojila drugo mesto, upravo pobedom nad Janinom.

Janina bolje otvorila utakmicu, čiji je početak ličio na start meča protiv Elefterije. U glavnoj ulozi u ekipi Janine bile su Kanađanka Samanta Kuper, Amerikanka Samanta MekKi i Holanđanka Izabela Slim. Bez pomoći Nevene Naumčev, Janina je uz dve trojke u seriji povela 8-2, alarm da odmah reaguje trener Vuković. Urodilo je plodom, Aleksandra Katanić je povela seriju 7-0, kao i protiv Elefterije, i Zvezda je bila u egalu, (13-13). Usledila je još jedna serija Samante Kuper, Zvezda je odgovorila istom merom, a Katerina Marini pogodila uz sirenu za 20-18.

Posle jedne sporne situacije, trener Vuković je burnije reagovao i zaradio tehničku grešku na startu četvrtog perioda. Aleksandra Katanić je preuzela odgovornost i promenila scenario meča. Serija 13-0 za dvocifreno vođstvo i prednost na poluvremenu, 34-43.

I u nastavku je Zvezda kontrolisala prednost, brz protok lopte, jednostavna rešenja, sjajna saradnja Katanićeve i Milice Bojović. Samanta Kuper i Izabela Slim su na drugoj strani pronalazile rešenja, pogađale u ključnim trenucima i uspevale da održe svoj tim u igri. Nađa Nedeljkov je pogodila uz faul za kraj trećeg perioda, 59-66.

U poslednjem kvartalu, Janina je uspela da se vrati u meč i serijom 9-2 izjednači, a zatim u seriji 6-0 preko Kristine Teodoru i povedu 80-79. Maša Janković je bila meč viner, uz blokadu i ukradenu loptu, bila je sigurna sa linije penala i Crvena zvezda je uspela da osigura drugu pobedu, 80-83.

Maša je sa 27 poena bila najefikasnija na meču, ponovo, Aleksandra Katanić je ubacila 19 (8as), uz 11 poena Nađe Nedeljkov i 10 Milice Bojović.

Maša je sa ukupno 69 poena bila drugi najefikasniji pojedinac turnira, iza Kanađanke Samante Kuper (77).

Trener Dragan Vuković zadovoljan je urađenim tokom tri dana u Grčkoj i utakmicama koje će doprineti ekipi u sezoni pred nama.

– Odlične provere za naš mladi tim, ovakve utakmice nismo u situaciji da igramo kod nas. Očekuje nas naredne nedelje još jedan jak turnir u Nišu i nadam se da ćemo spremni dočekati početak sezone.

Narednog vikenda Crvena zvezda će učestvovati na drugom Memorijalu “Branislav Bane Milačić” u Nišu, na kojem će braniti pehar osvojen na premijernom turniru.

KKŽ Crvena zvezda: Kovačević 2 (2as 1ukl), Čorto, Katanić 19 (2sk 8as 3ukl), Spasovski 3, Janković 27 (7sk 3as 2ukl 2blk), Nedeljkov 11 (4sk 5as 1ukl), Bojović 10 (3sk 3as), Mišeljić 8 (1ukl), Avlijaš 3 (1ukl), Milanović. Trener: Dragan Vuković

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama