Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda savladala Proleter za rođendan Marakane!

CZBG Portal — pobeda Zvezde nad Proleterom (3:0)
Crvena zvezda uspešno savladala Proleter u 8. kolu Linglong Superlige sa 3:0

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su novosadski Proleter u okviru osmog kola Superlige Srbije rezultatom 3:0 i na najbolji mogući način uveličali proslavu naše Marakane. Dvostruki strelac bio je Aleksandar Katai, a pogodio je i Seku Sanogo.

Crvena zvezda – Proleter 3:0 (2:0)

Stadion: “Rajko Mitić“.

Gledalaca: 19.035.

Strelci: Sanogo u 24. i Katai u 28. i 75.minutu.

Sudija: Momčilo Marković.

Žuti kartoni: Degenek (Crvena zvezda), Ortiz (Proleter).

Crvena zvezda: Gordić, Gajić, Degenek, Pankov, Rodić, Sanogo (od 77. Stanić), Krstičić (od 68. Kanga), Ivanić, Katai (od 77. Lazetić), Dioni (od 46. Živković), Pavkov (od 62. Falko).

Rezerve: Popović, Kanga, Falko, Petrović, Stanić, Nikolić, Eraković, Lazetić, Živković, Srnić, Gobeljić.

Proleter: Petrić, Tomović (od 62. Živojinović), Ortiz (od 62. Mladenović), Danoski (od 80. Mihajlović), Mitrović (od 86. Golubović), Vukasović, Joković, Milošević, Janković, Bašanović, Kojić.

Rezerve: Dragićević, Skopljak, Jovanović, Golubović, Miladinović, Mihajlović, Pejović, Živojinović, Stojanović, Mladenović.

Pre početka meča, rođendanski poklon Dejanu Stankoviću od strane kluba uručila je Zvezdina legenda Vladimir Petrović Pižon!

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk)

Od starta utakmice crveno-beli su krenuli sa pritiskom na gol Novosađana, a prvu priliku imao je Rodić, kada je šutirao, nakon sjajne dijagonale koju mu je sa centra igrališta poslao Ivanić. Tri minuta kasnije, Ivanić je ponovo sjajno proigrao saigrača, ovaj put Dionija, koji se našao „oči u oči“ sa golmanom Petrićem koji je uspeo da odbrani njegov udarac. Nastavili su se žestoki naleti domaćih u ranoj fazi susreta. U sedmom minutu, na centaršut Rodića, dobro je pokušao Gajić, ali je njegov šut po zemlji završio pored gola. Već u sledećem napadu, opet je levi bek crveno-belih sjajno uočio ubacivanje Dionija, koji je ponovo bio u šansi, ali je čuvar mreže gostiju bio dobro postavljen.

Usledio je period igre bez izglednih prilika, sve do15.minuta. Katai je posle odličnog driblinga „opalio“ po lopti, ali je ona završila pored stative. Inicijativa crveno-belih se nije smirivala, a u 21.minutu, na nabačenu loptu Ivanića skočio je Pavkov, ali ju je poslao iznad prečke. Samo tri minuta docnije ekipa Dejana Stankovića je povela. Krstičić je izveo slobodan udarac u „srce šesnaesterca“, Degenek sjajno spustio za Sanoga koji je sa nekoliko metara plasirao loptu u mrežu – 1:0. Nije spuštala ritam Crvena zvezda ni posle prvog pogotka, nego je nastavila da prikazuje ofanzivan fudbal. Krstičić je odmah nakon vođstva imao kolosalnu priliku, ali je prebacio gol. U 28.minutu Beograđani su duplirali prednost. Katai je izašao pred Petrića, vešto ga predriblao i ubacio loptu u gol – 2:0.

Tempo igre je nakon drugog pogotka delimično splasnuo, a igra se odvijala uglavnom između dva šesnaesterca, sa nekoliko polušansi crveno-belih, kao i jedne za Proleter, te je naš tim na odmor otišao sa dva gola „viška“.

U drugom poluvremenu na teren je ušao Rišairo Živković, kome je ovo bio debi u Zvezdinom dresu. U 50.minutu posle kombinacije Ivanića i Kataija, Pavkov je šutirao sa 15-ak metara, ali je izblokiran. Nakon početkog naleta crveno-belih, nije bilo opasnije prilike, sve do 56.minuta, kada je Pavkov vrhunski reagovao glavom. Deset minuta kasnije nova fantastična šansa za naše fudbalere. Falko je poslao dijagonalu ka Rodiću koji je glavom vratio loptu za Katai, ali je Zvezdin „Magiko“ iz neposredne blizine prebacio okvir gola.

Crvena zvezda je silno želela da postigne i treći pogodak i u tome je napokon uspela u 75.minutu, kada je Katai ušao u kazneni prostor i matirao Petrića – 3:0. Do kraja duela, ekipa Dejana Stankovića rutinski je privela meč kraju potpuno kontrolišući sve što se zbiva na terenu. Mogao je i novajlija Živković da se upiše u listu strelaca, kada je šutirao iskosa sa leve strane, ali je golman gostiju uspeo dobro da interveniše. Pesma naših navijača nije se stišavala tokom svih 90 minuta. „Delije“ su na adekvatan način obeležili 58.rođendan „Marakane“ i napravili dobru uvertiru pred susret sa Bragom u Ligi Evrope u četvrtak u 18 časova i 45 minuta.

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama