Fudbal Fudbal/Omladinski pogon

Omladinci sigurni na Banjici

Aleksandar Kahvić
Aleksandar Kahvić, dvostruki strelac omladinaca Zvezde u utakmici protiv Rada

Juniorska selekcija Crvene zvezde je potvrdila maksimalan učinak od starta sezone, s obzirom na to da su savladali ekipu Rada na gostujućem terenu rezultatom 5:2. Mrežu rivala je načeo Mihajlo Milosavić, sopstvenog golmana je matirao Savić, a do kraja su još pogađali Aleksandar Kahvić dva puta i Nikola Stanković.

Rad – Crvena zvezda 2:5 (1:3)

Stadion: “FK Rad pomoćni tereni”.

Sudija: Predrag Janjuš.

Strelci: Deljanin u 31. i N. Milić u 65. minutu za Rad, a Milosavić u 10, Savić u 24. (autogol), Kahvić u 32. i 77. i Stanković u 55. minutu za Crvenu zvezdu.

Žuti kartoni: Radojević (Crvena zvezda)

Rad: Martinović, Zvizdić, Milić, Hiti, Savić, Mitić, Radlovački (od 56. Milić), Radovanović, Delibašić, Nenadović (od 56. Popesković), Deljanin (od 56. Petronijević).

Crvena zvezda: Marinković, Mimović, Leković, Melentijević, Radojević, Ćurić (od 61. Lečić), Stanković (od 87. Vidojević), Stojanović (od 64. Pirgić), Milosavić (od 74. Branković), Nikolašević, Kahvić (od 84. Rakić).

Prvu priliku na meču imali su domaći i to kakvu… Našao se Delibašić “oči u oči” sa Marinkovićem u sedmom minutu, ali je čuvar mreže crveno-belih uspeo da pročita nameru napadača Rada i fenomenalno zaustavi udarac. Ipak, nije to uspelo da poremeti izabranike Marka Neđića koji su već u 10. minutu stigli do prednosti. Nikolašević je sjajno uočio Mihajla Milosavića koji se nalazio u “srcu” kaznenog prostora, driblingom se oslobodio čuvara i od stative pogodio mrežu Martinovića.

Prednost je udvostručena u 23. minutu kada je posle kornera, Kahvić zakačio loptu glavom, a u sopstvenu mrežu je poslao Savić. Ipak, smanjili su domaći u 31. minutu posle konfuzne reakcije odbrane našeg tima, kada je Deljanin bio najpribraniji i pogodio mrežu Marinkovića. Minut kasnije, ponovo gol, ali ovog puta u mreži Rada. Centrirao je Mimović sa desnog boka, Stanković je veoma inteligentno glavom vratio loptu na peterac, a Aleksandru Kahviću nije bilo teško da sa nekoliko metara, uprkos tome što je “na leđima” imao Hitija, pošalje loptu u mrežu.

Već na startu drugog poluvremena, mogao je Kahvić da pogodi posle dobrog centaršuta Stojanovića, ali je naš napadač gađao tik pored stative gola Martinovića. Ipak, u 55. minutu je Nikola Stanković pokazao zbog čega je jedan od najtalentovanijih mladih fudbalera u Srbiji. Prvo je fenomenalno presekao loptu na sredini terena, nastavio da trči sa njom i sa dvadesetak metara majstorski pogodio ugao gola Martinovića.

Fantastična akcija iz 60. minutu nažalost nije krunisana golom. Stojanović i Kahvić su kombinovali, kada je visoki napadač poslao oštru loptu za Nikolaševića koji je utrčavao u peterac i gađao pravo u Martinovića.

Domaći su smanjili prednost u 65. minutu kada je Mitić gađao glavom, Marinković dobro intervenisao, ali pravo do Nikole Milića koji je poslao loptu u mrežu. Minut kasnije, Kahvić je uspeo da obiđe Martinovića, ali je otišao previše iskosa i pogodio spoljni deo mreže.Ispravio se Kahvić u 77. minutu kada se sjajno snašao u kaznenom prostoru i savladao Martinovića, te postavio, konačan rezultat na današnjem meču. Domaći su do kraja meča imali tri fenomenalne prilike, dva puta je Maksimovski gađao, a jednom Popesković, ali svaki put je Marinković uspeo da zaustavi udarce domaćih.

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama