Фудбал Фудбал/Омладински погон

Омладинци сигурни на Бањици

Александар Кахвић
Александар Кахвић, двоструки стрелац омладинаца Звезде у утакмици против Рада

Јуниорска селекција Црвене звезде је потврдила максималан учинак од старта сезоне, с обзиром на то да су савладали екипу Рада на гостујућем терену резултатом 5:2. Мрежу ривала је начео Михајло Милосавић, сопственог голмана је матирао Савић, а до краја су још погађали Александар Кахвић два пута и Никола Станковић.

Рад – Црвена звезда 2:5 (1:3)

Стадион: “ФК Рад помоћни терени”.

Судија: Предраг Јањуш.

Стрелци: Дељанин у 31. и Н. Милић у 65. минуту за Рад, а Милосавић у 10, Савић у 24. (аутогол), Кахвић у 32. и 77. и Станковић у 55. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Радојевић (Црвена звезда)

Рад: Мартиновић, Звиздић, Милић, Хити, Савић, Митић, Радловачки (од 56. Милић), Радовановић, Делибашић, Ненадовић (од 56. Попесковић), Дељанин (од 56. Петронијевић).

Црвена звезда: Маринковић, Мимовић, Лековић, Мелентијевић, Радојевић, Ћурић (од 61. Лечић), Станковић (од 87. Видојевић), Стојановић (од 64. Пиргић), Милосавић (од 74. Бранковић), Николашевић, Кахвић (од 84. Ракић).

Прву прилику на мечу имали су домаћи и то какву… Нашао се Делибашић “очи у очи” са Маринковићем у седмом минуту, али је чувар мреже црвено-белих успео да прочита намеру нападача Рада и феноменално заустави ударац. Ипак, није то успело да поремети изабранике Марка Неђића који су већ у 10. минуту стигли до предности. Николашевић је сјајно уочио Михајла Милосавића који се налазио у “срцу” казненог простора, дриблингом се ослободио чувара и од стативе погодио мрежу Мартиновића.

Предност је удвостручена у 23. минуту када је после корнера, Кахвић закачио лопту главом, а у сопствену мрежу је послао Савић. Ипак, смањили су домаћи у 31. минуту после конфузне реакције одбране нашег тима, када је Дељанин био најприбранији и погодио мрежу Маринковића. Минут касније, поново гол, али овог пута у мрежи Рада. Центрирао је Мимовић са десног бока, Станковић је веома интелигентно главом вратио лопту на петерац, а Александру Кахвићу није било тешко да са неколико метара, упркос томе што је “на леђима” имао Хитија, пошаље лопту у мрежу.

Већ на старту другог полувремена, могао је Кахвић да погоди после доброг центаршута Стојановића, али је наш нападач гађао тик поред стативе гола Мартиновића. Ипак, у 55. минуту је Никола Станковић показао због чега је један од најталентованијих младих фудбалера у Србији. Прво је феноменално пресекао лопту на средини терена, наставио да трчи са њом и са двадесетак метара мајсторски погодио угао гола Мартиновића.

Фантастична акција из 60. минуту нажалост није крунисана голом. Стојановић и Кахвић су комбиновали, када је високи нападач послао оштру лопту за Николашевића који је утрчавао у петерац и гађао право у Мартиновића.

Домаћи су смањили предност у 65. минуту када је Митић гађао главом, Маринковић добро интервенисао, али право до Николе Милића који је послао лопту у мрежу. Минут касније, Кахвић је успео да обиђе Мартиновића, али је отишао превише искоса и погодио спољни део мреже.Исправио се Кахвић у 77. минуту када се сјајно снашао у казненом простору и савладао Мартиновића, те поставио, коначан резултат на данашњем мечу. Домаћи су до краја меча имали три феноменалне прилике, два пута је Максимовски гађао, а једном Попесковић, али сваки пут је Маринковић успео да заустави ударце домаћих.

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама