Fudbal Fudbal/Omladinski pogon

Kadeti do pobede za 16 sekundi

Kadeti — Mateja Bubanj
Mateja Bubanj, jedna od kadetskih nada Crvene zvezde

Savladali su crveno-beli biseri koje sa klupe predvodi Slađan Nikolić ekipu Rada na gostujućem terenu rezultatom 5:1 u okviru četvrtog kola Kadetske lige Srbije. Svega 16 sekundi je bilo dovoljno Mateji Radonjiću da pogodi mrežu rivala, njegov imenjak Bubanj je udvostručio vođstvo i stavio tačku na meč, a u nastavku igre su još pogađali Luka Nikolić i Jovan Šljivić.

Rad – Crvena zvezda 1:5 (1:2)

Stadion: “FK Rad pomoćni tereni”.

Sudija: Miroslav Milenković.

Strelci: Ilijev u 31. minutu za Rad, a Radonjić u 1,  Bubanj u 12. i 90, Nikolić u 50. i Šljivić u 69. minutu za Crvenu zvezdu

Žuti kartoni: Nikolić, Dimić (Rad), L. Đurić (Crvena zvezda).

Rad: Papić, Ristić, Lazarević (od 70. Mitrović), Petrović, Vukomanović, Krstović (od 73. Stevanović), Ilijev, Dimić (od 84. Panev), Popović, Nikolić (od 70. Urošević), Konstantinov.

Crvena zvezda: J. Miladinović, Nedeljković, Vukičević, Nikolić, Stojsavljević, L. Đurić, Šljivić, Radonjić (od 52. Vukojević), S. Miladinović (od 67. Karišik), Dimitrijević (od 67. Lazić), Bubanj.

Iako su domaći izveli loptu sa centra na startu utakmice, naši biseri su posle svega 16 sekundi stigli do prednosti. Pad koncentracije defanzivaca Rada iskoristio je Mateja Radonjić i sa ivice kaznenog prostora pogodio pod prečku Papićevog gola, te postigao najbrži pogodak u Kadetskoj ligi Srbije u dosadašnjem delu sezone. Zapretio je i Šljivić u petom minutu meča udarcem sa distance, ali je Papić uspeo da izgura loptu u korner. Udvostručio je prednost Mateja Bubanj u 12. minutu kada je rutinski uspeo da matira Papića i meč uvede u još mirniji tok.

Propisno je Šljivić namučio golmana domaćeg i u 15. minutu kada je Crvena zvezda nastavila sa praksom da sa distance preti Papiću. Vezni fudbaler iz Kruševca se driblingom oslobodio Vukomanovića i snažno gađao, ali je čuvar mreže Rada uspeo nekako da iskontroliše loptu. Tri minuta kasnije se Šljivić našao u ulozi kreatora, pa je tako sjajno uposlio Dimitrijevića, a on gađao spoljnim delom stopala iskosa sa leve strane – dovoljno da lopta završi tik pored stative.

Pomalo neočekivano su domaći smanjili u 31. minutu, s obzirom na to da nisu previše pretili, ali je Ilijev bio taj koji je sa nekoliko metara uspeo da matira Miladinovića. Do kraja poluvremena je Nikolić zapretio posle kornera, ali nije bilo promene rezultata.

Nije se mnogo čekalo na novi gol za izabranike Slađana Nikolića. Sjajno je Đurić glavom spustio loptu posle kornera, nespretni su bili domaći u defanzivi, a najsnalažljiviji Nikolić koji je sa nekoliko metara snažno gađao i matirao Papića u 50. minutu. Tri minuta kasnije je uzvratio Popović sa dvadesetak metara, lopta je praktično išla u rašlje, ali se Miladinović još jednom istakao sjajnom odbranom.  

Ako je bilo dileme oko pobednika na današnjem meču – razrešio ih je Jovan Šljivić u 69. minutu. Nedeljković je centrirao, Vukojević glavom zakačio loptu, a na drugoj stativi se našao Šljivić i praktično lobovao golmana domaćih. Imao je posla i Miladinović, kada je Popović gađao iz slobodnog udarca u 89. minutu, a mladi čuvar mreže uspeo da interveniše, a onda poslastica za kraj. Bili su to poslednji trenuci meča kada je Đurić poslao fantastičnu loptu za Bubnja kojom je izbacio čitavu odbranu domaćih, a rastrčanom Nišliji nije bilo teško da postavi konačan rezultat.

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama