Фудбал Фудбал/Омладински погон

Кадети до победе за 16 секунди

Кадети — Матеја Бубањ
Матеја Бубањ, једна од кадетских нада Црвене звезде

Савладали су црвено-бели бисери које са клупе предводи Слађан Николић екипу Рада на гостујућем терену резултатом 5:1 у оквиру четвртог кола Кадетске лиге Србије. Свега 16 секунди је било довољно Матеји Радоњићу да погоди мрежу ривала, његов имењак Бубањ је удвостручио вођство и ставио тачку на меч, а у наставку игре су још погађали Лука Николић и Јован Шљивић.

Рад – Црвена звезда 1:5 (1:2)

Стадион: “ФК Рад помоћни терени”.

Судија: Мирослав Миленковић.

Стрелци: Илијев у 31. минуту за Рад, а Радоњић у 1,  Бубањ у 12. и 90, Николић у 50. и Шљивић у 69. минуту за Црвену звезду

Жути картони: Николић, Димић (Рад), Л. Ђурић (Црвена звезда).

Рад: Папић, Ристић, Лазаревић (од 70. Митровић), Петровић, Вукомановић, Крстовић (од 73. Стевановић), Илијев, Димић (од 84. Панев), Поповић, Николић (од 70. Урошевић), Константинов.

Црвена звезда: Ј. Миладиновић, Недељковић, Вукичевић, Николић, Стојсављевић, Л. Ђурић, Шљивић, Радоњић (од 52. Вукојевић), С. Миладиновић (од 67. Каришик), Димитријевић (од 67. Лазић), Бубањ.

Иако су домаћи извели лопту са центра на старту утакмице, наши бисери су после свега 16 секунди стигли до предности. Пад концентрације дефанзиваца Рада искористио је Матеја Радоњић и са ивице казненог простора погодио под пречку Папићевог гола, те постигао најбржи погодак у Кадетској лиги Србије у досадашњем делу сезоне. Запретио је и Шљивић у петом минуту меча ударцем са дистанце, али је Папић успео да изгура лопту у корнер. Удвостручио је предност Матеја Бубањ у 12. минуту када је рутински успео да матира Папића и меч уведе у још мирнији ток.

Прописно је Шљивић намучио голмана домаћег и у 15. минуту када је Црвена звезда наставила са праксом да са дистанце прети Папићу. Везни фудбалер из Крушевца се дриблингом ослободио Вукомановића и снажно гађао, али је чувар мреже Рада успео некако да исконтролише лопту. Три минута касније се Шљивић нашао у улози креатора, па је тако сјајно упослио Димитријевића, а он гађао спољним делом стопала искоса са леве стране – довољно да лопта заврши тик поред стативе.

Помало неочекивано су домаћи смањили у 31. минуту, с обзиром на то да нису превише претили, али је Илијев био тај који је са неколико метара успео да матира Миладиновића. До краја полувремена је Николић запретио после корнера, али није било промене резултата.

Није се много чекало на нови гол за изабранике Слађана Николића. Сјајно је Ђурић главом спустио лопту после корнера, неспретни су били домаћи у дефанзиви, а најсналажљивији Николић који је са неколико метара снажно гађао и матирао Папића у 50. минуту. Три минута касније је узвратио Поповић са двадесетак метара, лопта је практично ишла у рашље, али се Миладиновић још једном истакао сјајном одбраном.  

Ако је било дилеме око победника на данашњем мечу – разрешио их је Јован Шљивић у 69. минуту. Недељковић је центрирао, Вукојевић главом закачио лопту, а на другој стативи се нашао Шљивић и практично лобовао голмана домаћих. Имао је посла и Миладиновић, када је Поповић гађао из слободног ударца у 89. минуту, а млади чувар мреже успео да интервенише, а онда посластица за крај. Били су то последњи тренуци меча када је Ђурић послао фантастичну лопту за Бубња којом је избацио читаву одбрану домаћих, а растрчаном Нишлији није било тешко да постави коначан резултат.

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама