Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Најава утакмица

Звезда против Бајерна. Вајт одсуствује шест недеља са терена

Звезда и Бајерн — финале „Магента спорт купа“
Судар Дејана Радоњића и Андрее Тринкијерија у финалу „Магента спорт купа 2021“

„Магента спорт куп“ у Минхену улази у велику завршницу, а она ће се догодити сутра са почетком од 18 часова, када је на програму финале у ком ће Звезда играти против домаћнина турнира Бајерна. Ерон Вајт одуствоваће шест недеља са терена.

Бајерн, кога тренира некадашњи тренер „гробара“ Андреа Тринкијери, у полуфиналу је лагано савладао екипу Виртуса из Болоње са резултатом 90:66 (25:21, 18:16, 24:16, 23:13). Баварци су били боља екипа од самог старта, из минута у минут је расла предност, да би у самом финишу Бајерн водио и са 20 разлике!

Овим је Бајерн, кога је тренирао и садашњи Звездин тренер Дејан Радоњић између 2018. и 2020. године, оправдао титулу прошлосезонске евролигашке хит сензације, као и заслужену петогодишњу „А“ лиценцу за загарантовано константно учешће у Евролиги. Резултат свега тога је било додатно ојачање тима у ком су као велика појачања окарактерисани Огњен Јарамаз и Кори Волден.

Виртусова слаба тачка је била промена једног дела играчког кадра у ком су сачуване главне окоснице тима из претходне три сезоне — Милош Теодосић и Марко Белинели, а Александра Ђорђевића је на позицији тренера заменио Италијан и селектор шпанске кошаркашке репрезентације Серђо Скариоло, који је у претходне три године радио у НБА лиги као помоћни тренер Торонта.

Звезда ће за финални меч остати лишена услуга Ерона Вајта. Како је клуб навео у званичном саопштењу, Вајт је ипак доживео прелом подлактичне кости и биће оперисан у Минхену најкасније у недељу. Одсуствоваће шест недеља са терена, по наводима клуба, болницу у Минхену ће напустити у понедељак, а Звезда се захвалила клупским докторима Бајерна, директору клуба Марку Пешићу и његовом оцу Светиславу на ангажовању и помоћи да Вајт буде збринут и примљен у минхенску болницу након повреде коју је доживео. О његовом опоравку ће клуб благовремено обавештавати јавност.

У истом саопштењу је управа клуба исказала велико незадовољство непримереним понашањем и упадицама појединих чланова Панатинаикоса током утакмице, а посебно након грубог старта Окара Вајта, почев од дела играчког кадра, као и било каквог одуства медицинског особља и лекара клуба чији је Ерон био играч.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by KK Crvena zvezda mts (@crvenazvezdakk)

Пренос финалног меча са почетком од 18 часова можете пратити на првом програму Радио-телевизије Србије.

Извори: Информер, ККЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама