Košarka Košarka/Ženska košarka Košarka/Izveštaji i analize

Pobeda na startu turnira u Konici

Košarkašice Crvene zvezde savladale su u prvom meču pripremnog turnira u grčkoj Konici ekipu Hanje 89-76 (24-16, 31-28, 14-18, 20-14).

Pre dolaska u Grčku, Crvena zvezda je savladala Badel 1862 u Skoplju, 86-61.

Nisu imale previše problema crveno-bele ni sa Krićanka, iako su se protivnice u jednog trenutku približile i istopile minus. Usledio je brz odgovor ekipe Dragana Vukovića i put ka pobedi je bio trasiran.

Crvena zvezda je startovala u petorci: Naumčev, Katanić, Mišeljić, Janković i Bojović. Odlično otvaranje utakmice, Zvezda je preko Milice Bojović i Maše Janković, koja je pogodila uz faul, kreirala seriju 5-0, a tandem Aleksandra Katanić&Milica Bojović doneo 12-4 i prvi tajm-aut trenera Hanje. Forsirali su šut van linije 6,75 igračice Hanje od samog početka meča, što im se i isplatilo, ali kontrolisala je Zvezda prednost. Milina Mišeljić je bila meta čestih faulova, dok je Maša Janković “zaradila” dva brza faula na drugoj strani. Upravo se trojkom Miline Mišeljić otišlo na odmor između dve četvrtine, 24-16.

Veliki broj poena u drugom kvartalu, ali bez promena situacije na parketu. Prvo dvocifreno vođstvo za naš tim već na startu, poenima Naumčeve uz faul, (27-16), za nastavak serije koju je pokrenula trojkom Mišeljićeva. Upravo je povratnica u redove Crvene zvezde, Milina Mišeljić, napravila tri faula u drugom periodu igre, a Hanja trojkama i sigurnom rukom sa penala uspevala da se održi na 10 poena minusa pred poluvreme, 55-44.

Već u prvom delu igre Milica Bojović je ubacila 11, Maša Janković 10, a sa pet asistencija doprinela je Aleksandra Katanić.

Zanimljiva treća četvrtina i jedini period igre kada je ekipa sa Krita uspevala da bude u rezultatskoj blizini. Serija grešaka Crvene zvezde, koje se nisu snašle odmah na nešto drugačiji kriterijum u drugom poluvremenu, pratila je serija trojki Hanje za 62-60 pred finiš treće četvrtine. Maša Janković i Nađa Nedeljkov su odbile nalet i donele sigurnih 69-62 pred poslednjih 10 minuta.

Nađa Nedeljkov je uhvatila svoj ritam, 16 poena u drugom poluvremenu, Maša Janković je i pored četiri faula lako izlazila kao pobednik u duelima sa suparnicama i Crvena zvezda je mirno privela utakmicu kraju za prvu pobedu u Grčkoj, 89-76.

Nađa Nedeljkov 21, Maša Janković 20, Milica Bojović 17 poena. Dvocifreni učinak sa 11 poena imala je i Milina Mišeljić.

U prvom meču, posle uzbudljive završnice, Elefterija Moshatu je savladala Janinu 79-78. Upravo je Elefterija protivnik našim devojkama sutra od 17 časova, a mogući protivnik je i u Evrokupu, ukoliko izađe kao pobednik iz duela sa poljskim Bidgošćem.

KKŽ Crvena zvezda: Naumčev 8 (5sk 5as 1ukl), Kovačević, Čorto, Katanić 3 (5sk 6as), Spasovski 4, Janković 20 (7sk 2as 4ukl), Nedeljkov 21, Bojović 17 (7sk 2as), Mišeljić 11 (4sk), Avlijaš 5 (2sk), Milanović. Trener: Dragan Vuković.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama