Košarka Košarka/Vesti

Eron Vajt: Duža pauza zbog strahovite povrede

Eron Vajt van protokola do daljeg
Eron Vajt će odsustvovati sa terena do daljeg

Događaj koji je obeležio 11. septembar jeste povreda Erona Vajta na utakmici protiv njegovog bivšeg kluba Panatinaikosa u polufinalu minhenskog „Magenta sport kupa“. Posle odrađenog snimka u minhenskoj bolnici su stigle loše vesti.

Amerikanac Eron Vajt će na duži vremenski period odsustvovati sa terena, pošto je posle urađenog snimka u minhenskoj bolnici utvrđeno da se radi o prelomu zgloba leve ruke. To je potvrđeno i iz Crvene zvezde, kada je lekarska služba dobila zvaničnu potvrdu o stepenu povrede. Vajta posle hirurškog zahvata očekuje oporavak u Beogradu.

Tokom kratkog vremenskog perioda se Vajt pokazao odličnim pojačanjem za tim Dejana Radonjića, pa će njegova povreda predstavljati hendikep za ceo tim, koji je krenuo u završnu fazu priprema za početak sezone.

Vajt iza sebe ima bogato evropsko iskustvo, pa i u Evroligi pošto je tokom poslednjih šest godina nastupao za Bon, Zenit, Žalgiris, Olimpiju iz Milana, Tenerife i Panatinaikos.

Ovaj iskusni krilni centar prve košarkaške korake napravio je na koledžu Ajova, a pošto ga je kao 49. pika na NBA draftu izabrao Vašington, odlučio se da svoju profesionalnu karijeru gradi u Evropi.

S obzirom da sledi višemesečna pauza, pa onda i period pripreme za takmičarske mečeve, moglo bi da se očekuje da srpski šampion u ovom trenutku prošiti svoje aktivnosti na tržištu, pa da već uz aktuelnu „peticu“ krene i u potragu za „četvorkom“ ili igračem sličnog profila kao što je Eron Vajt.

Izvor: Nikola Stojković sa portala „Mocart sport“.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama