Кошарка Кошарка/Вести

Ерон Вајт: Дужа пауза због страховите повреде

Ерон Вајт ван протокола до даљег
Ерон Вајт ће одсуствовати са терена до даљег

Догађај који је обележио 11. септембар јесте повреда Ерона Вајта на утакмици против његовог бившег клуба Панатинаикоса у полуфиналу минхенског „Магента спорт купа“. После одрађеног снимка у минхенској болници су стигле лоше вести.

Американац Ерон Вајт ће на дужи временски период одсуствовати са терена, пошто је после урађеног снимка у минхенској болници утврђено да се ради о прелому зглоба леве руке. То је потврђено и из Црвене звезде, када је лекарска служба добила званичну потврду о степену повреде. Вајта после хируршког захвата очекује опоравак у Београду.

Током кратког временског периода се Вајт показао одличним појачањем за тим Дејана Радоњића, па ће његова повреда представљати хендикеп за цео тим, који је кренуо у завршну фазу припрема за почетак сезоне.

Вајт иза себе има богато европско искуство, па и у Евролиги пошто је током последњих шест година наступао за Бон, Зенит, Жалгирис, Олимпију из Милана, Тенерифе и Панатинаикос.

Овај искусни крилни центар прве кошаркашке кораке направио је на колеџу Ајова, а пошто га је као 49. пика на НБА драфту изабрао Вашингтон, одлучио се да своју професионалну каријеру гради у Европи.

С обзиром да следи вишемесечна пауза, па онда и период припреме за такмичарске мечеве, могло би да се очекује да српски шампион у овом тренутку прошити своје активности на тржишту, па да већ уз актуелну „петицу“ крене и у потрагу за „четворком“ или играчем сличног профила као што је Ерон Вајт.

Извор: Никола Стојковић са портала „Моцарт спорт“.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама