Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice SDCZ

Zvezda u finalu “Turnira šampiona” posle velikog preokreta u “Velikom Parku”

Odbojkašice Crvene zvezde u uzbudljivom meču na otvaranju “Turnira šampiona” u užičkoj Hali sportova “Veliki Park” posle preokreta u pet setova savladale su TENT 3:2 (24:26, 21:25, 26:24, 25:19, 17:15) i plasirale se u finale. Finale je na programu sutra od 19 časova.

Prvi od dva duela koji očekuju crveno-bele protiv TENT-a u okviru pripremnih turnira za sezonu pred nama pripao je našem timu. Oslabljena izostankom Ane Živojinović, ekipa trenera Aleksandra Vladisavljeva uspele su da se vrate iz minusa, povrate samopouzdanje i plasiraju se u finale turnira u Užicu posle velikog preokreta.

Iako nije tako delovalo po dešavanjima u prva dva seta. Crveno-bele su bolje ušle u utakmicu, primačka dijagonala Lazić-Milunović je odlično funkcionisala, Tara Taubner u ranoj fazi meča osvojila 5 poena, ali se sve promenilo sredinom seta. Podmlađena i poletna ekipa TENT-a vidno motivisana je uspela prvo da izjednači (14:14), a zatim i da preuzme vođstvo, koje im je nakon rezultatske klackalice donelo 22:24 i dve set lopte. Uspeo je da razmrda ekipu Aleksandar Vladisavljev sa dva brza tajm-auta. Na servis Božice Marković, Anja Ašonja je dva odlično reagovala na mreži i uspela da izjednači, ali je prvi set, ipak, pripao TENT-u – 0:1, 24:26.

Furiozno i odlučno su započele Zvezdine odbojkašice drugi set. Dve serije na samom startu, prvo 4:0, pa 8:1, naterale su trenera vicešampiona Srbije Vladimira Vasovića na tajm-aut. Rana prednost je trebala da donese stabilnost, razigrala se i Milica Milunović, vezala tri poena i u tom trenutku je delovalo da će crveno-bele ekspresno uzvratiti, (15:5). Ali, neshvatljiv pad koncentracije i veliki preokret kluba iz Obrenovca. TENT je prvo smanjio razliku, da bi serijom 7:0, ukupno 13:2, došao do prednosti 17:18! Isidora Rodić je prekinula seriju, ali samo na kratko, nije uspeo tajm-aut Aleksandra Vladisavljeva, TENT koristi prvu od tri set lopte za 0:2 – 21:25.

TENT je bio u prednosti, mladoj ekipi je samopouzdanje raslo, Zvezda je grešila, ali uspevala da održi prednost (12:10), što ponovo promenilo posle tajm-auta i na sredini seta – 14:16. Vladisavljev je umesto Milice Milunović u igru ubacio Nevenu Sajić, i ispostaviće se da je to bio prelomni potez na meču. Na 17:20 za TENT, Nevena Sajić je preuzela odgovornost, unela promenu u ekipu i veliku energiju, pa je Zvezda serijom 4:0 došla do preokreta 21:20. U tim trenucima se vodila borba za svaki poen, Kristina Stanković i Jelena Lazić su spasile nekoliko lopti, a Nevena Sajić u završnici osvojila 5 poena i donela set loptu. Drugu je iskoristila Isidora Rodić za 26:24 i 1:2.

Na krilima trećeg seta Zvezda je ostvarila početnu prednost i u narednom, koju je TENT istopio do sredine za 13:13. Usledila je igra poen za poen, a Nevena Sajić je odbila nalet protivnica i donela +4, (20:16). Jelena Lazić je obezbedila miran finiš seta i potvrdila izjednačenje, 25:19, 2:2.

I u odlučujučem setu Zvezda kreće odlično, dva poena Lazićeve pratili su poeni Jelene Delić i as Bojane Drče za 4:0 i tajm-aut klupe TENT-a. Crveno-bele su kontrolisale prednost do promene strana (8:6), a nastavak meča je doneo novo izjednačenje – 8:8. Nije odustajao TENT, ali nije ni njihov doskorašnji kapiten, Jelena Lazić. Lazićeva je u seriji donela Zvezdi dve meč lopte, TENT spasio obe i poveo 14:15. U igri živaca, Anja Ašonja je izjednačila na 15:15, a sa servis linije meče viner Jelena Lazić odlučila pobednika – 17:15, 3:2.

Upravo je meč viner bio i najefikasniji pojedinac susreta, Jelena Lazić sa 27 poena. Pratile su je Nevena Sajić sa 14, Tara Taubner sa 13 i Milica Milunović sa 12 poena.

Protivnik u finalu, koje je na programu sutra od 19 časova biće Ub. Aktuelni šampion Srbije savladao je užičko Jedinstvo maksimalnim rezultatom – 3:0.

Crvena zvezda: Taubner 13, Marković 2, Drča 4, Sajić 14, Milunović 12, Đorđević, Ašonja 6, Lazić 27, Delić 9, Stanković (libero), Rodić 7. Nisu igrale: Milojević (libero), Janjić, Mladenović. Trener: Aleksandar Vladisavljev.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama