Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Rukometaši drugi na “Gužvinom memorijalu” u Valjevu

Rukometaši Crvene zvezde Grunfos osvojili su drugo mesto na jednom od najprestižnijih domaćih turnira, 9. Memorijalu „Nikola Jevremović Gužva“ u Valjevu.

Drastično oslabljeni crveno-beli su u Valjevu imali dve jake provere. Zbog povreda nisu nastupili Ivan Horvat, Marko Krsmančić i Janko Gemaljević, kao i na turniru u Gornjem Vakufu, da bi se u polufinalu i finalu turnira povredili Lazar Petrović i Boško Marinković.

Crvena zvezda je u Valjevu branila trofej osvojen 2019. godine, protekle zbog pandemije virusa kovid-19 turnir nije održan. Protivnik u polufinalu bio je „večiti rival“ i u odličnoj, dinamičnoj utakmici slavili su crveno-beli 34:33 (13:13).

Početak meča je pripao crno-belima, ali i pored dva promašena sedmerca, četiri čiste situacije i nekoliko izgubljenih lopti, Crvena zvezda se vratila posle 11:7 za protivnika i prvih 30 minuta završila u egalu – 13:13.

U drugom poluvremenu, jaka timska energija je nosila do pobede. I pored skraćenog rostera i hendikepa neigranja najboljih igrača, Zvezda je bila šuterski veoma raspoložena. Luka Kikanović, Lazar Petrović, Mirko Đurović i veoma bitan gol Boška Marinkovića doneli u trijumf. Imali su crveno-beli u 50.minutu i 25:28, napad za +4, ali su uspeli da sačuvaju vođstvo i golom Uroša Simića sa krila potvrde trijumf, dok je konačan rezultat postavio na isti način Nikola Ivanović na drugoj strani, 33:34.

Kikanović je bio najefikasniji sa 7 golova, Petrović je postigao šest, Nemanja Vučićević 5.

Crvena zvezda Grunfos: Đurović 3(1), Simić 3, Šljukić, Petrović 6, Stevović, Laković 2(1), Jović, Atanasov 4, Majes, Jelić, Vučićević 5, Kikanović 7, Matičić, Lojaničić 1, Breti, Marinković 3, Alavanja. Trener: Žikica Milosavljević.

Protivnik u finalu je bila Metaloplastika, koja je u drugom polufinalu savladala domaćina turnira, ekipu Metalca (30:17). Lazar Petrović je povredio prst u polufinalnom meču, dok se već u 5.minutu finala nakon doskoka povredio i Boško Marinković, pa su crveno-beli desetkovani završili turnir.

U duelu dve ekipe koje su po tri puta trijumfovali u Valjevu, Metaloplastika je bolje počela meč, povela 2:5, ali je Zvezda brzo odgovorila, zaigrala brže i preokrenula rezultat u svoju korist, 7:5. Imali su napad izabranici Žikica Milosavljevića za 8:5, nisu uspeli da ga realizuju, usledila je greška u dodavanju, Metaloplastika se vratila u meč (10:10) predvođena Milovanovićem, a Zvezda je skupo platila pad koncentracije jer u poslednjih pet sekundi primila dva gola za 14:18 na kraju poluvremena.

U drugom poluvremenu Metaloplastika je brzo stvorila veliku razliku, koju je kontrolisala preko Milovanovića i Atanasijevića, a u nekoliko navrata su uspeli da smanje minus crveno-beli, i pored grešaka u napadu. Na kraju, pobeda Šapčana za trofej, 30:35.

Ponovo je najefikasniji u Crvenoj zvezdi bio Luka Kikanović sa 5 golova, po četiri puta su precizni bili Lojaničić, Atanasov i Simić.

Crvena zvezda Grunfos: Đurović 2, Lojaničić 4, Kikanović 5, Stevović, Šljukić 1, Atanasov 4, Laković 2(1), Jović 1, Marinković 1, Majes 1, Jelić, Petrović, Vučićević, Matičić 3(2), Simić 4, Blagojević 1, Breti, Alavanja 1. Trener: Žikica Milosavljević.

Levi bek Crvene zvezde, Luka Kikanović je podelio priznanje za najboljeg strelca turnira sa 12 golova.

Do početka ARKUS lige je ostalo još 15 dana, a Crvena zvezda u planu ima još dve provere pre duela 1.kola upravo protiv Metaloplastike u Šapcu.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama