Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Рукометаши други на “Гужвином меморијалу” у Ваљеву

Рукометаши Црвене звезде Грунфос освојили су друго место на једном од најпрестижнијих домаћих турнира, 9. Меморијалу „Никола Јевремовић Гужва“ у Ваљеву.

Драстично ослабљени црвено-бели су у Ваљеву имали две јаке провере. Због повреда нису наступили Иван Хорват, Марко Крсманчић и Јанко Гемаљевић, као и на турниру у Горњем Вакуфу, да би се у полуфиналу и финалу турнира повредили Лазар Петровић и Бошко Маринковић.

Црвена звезда је у Ваљеву бранила трофеј освојен 2019. године, протекле због пандемије вируса ковид-19 турнир није одржан. Противник у полуфиналу био је „вечити ривал“ и у одличној, динамичној утакмици славили су црвено-бели 34:33 (13:13).

Почетак меча је припао црно-белима, али и поред два промашена седмерца, четири чисте ситуације и неколико изгубљених лопти, Црвена звезда се вратила после 11:7 за противника и првих 30 минута завршила у егалу – 13:13.

У другом полувремену, јака тимска енергија је носила до победе. И поред скраћеног ростера и хендикепа неиграња најбољих играча, Звезда је била шутерски веома расположена. Лука Кикановић, Лазар Петровић, Мирко Ђуровић и веома битан гол Бошка Маринковића донели у тријумф. Имали су црвено-бели у 50.минуту и 25:28, напад за +4, али су успели да сачувају вођство и голом Уроша Симића са крила потврде тријумф, док је коначан резултат поставио на исти начин Никола Ивановић на другој страни, 33:34.

Кикановић је био најефикаснији са 7 голова, Петровић је постигао шест, Немања Вучићевић 5.

Црвена звезда Грунфос: Ђуровић 3(1), Симић 3, Шљукић, Петровић 6, Стевовић, Лаковић 2(1), Јовић, Атанасов 4, Мајес, Јелић, Вучићевић 5, Кикановић 7, Матичић, Лојаничић 1, Брети, Маринковић 3, Алавања. Тренер: Жикица Милосављевић.

Противник у финалу је била Металопластика, која је у другом полуфиналу савладала домаћина турнира, екипу Металца (30:17). Лазар Петровић је повредио прст у полуфиналном мечу, док се већ у 5.минуту финала након доскока повредио и Бошко Маринковић, па су црвено-бели десетковани завршили турнир.

У дуелу две екипе које су по три пута тријумфовали у Ваљеву, Металопластика је боље почела меч, повела 2:5, али је Звезда брзо одговорила, заиграла брже и преокренула резултат у своју корист, 7:5. Имали су напад изабраници Жикица Милосављевића за 8:5, нису успели да га реализују, уследила је грешка у додавању, Металопластика се вратила у меч (10:10) предвођена Миловановићем, а Звезда је скупо платила пад концентрације јер у последњих пет секунди примила два гола за 14:18 на крају полувремена.

У другом полувремену Металопластика је брзо створила велику разлику, коју је контролисала преко Миловановића и Атанасијевића, а у неколико наврата су успели да смање минус црвено-бели, и поред грешака у нападу. На крају, победа Шапчана за трофеј, 30:35.

Поново је најефикаснији у Црвеној звезди био Лука Кикановић са 5 голова, по четири пута су прецизни били Лојаничић, Атанасов и Симић.

Црвена звезда Грунфос: Ђуровић 2, Лојаничић 4, Кикановић 5, Стевовић, Шљукић 1, Атанасов 4, Лаковић 2(1), Јовић 1, Маринковић 1, Мајес 1, Јелић, Петровић, Вучићевић, Матичић 3(2), Симић 4, Благојевић 1, Брети, Алавања 1. Тренер: Жикица Милосављевић.

Леви бек Црвене звезде, Лука Кикановић је поделио признање за најбољег стрелца турнира са 12 голова.

До почетка АРКУС лиге је остало још 15 дана, а Црвена звезда у плану има још две провере пре дуела 1.кола управо против Металопластике у Шапцу.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама