Vaterpolo Vaterpolo/Vesti SDCZ

Crveno-beli se spremaju za uzbudljivu sezonu

Vaterpolisti Crvene zvezde se polako pripremaju za sezonu pred nama na 25.maju. Treća nedelja priprema je na izmaku.

Veoma uzbudljiva vaterpolo sezona nas očekuje, nadamo se i uspešnija nego prethodna. Da zajedno učinimo da polete ribe i zaplivaju ptice. Raduje činjenica što će šampionat Srbije ponovo biti jedan od najkvalitetnijih u Evropi. Pet jakih ekipa od početka oktobra biće glavne tačke na vaterpolo mapi, ne samo u Srbiji.

Uz domaće prvenstvo i nacionalni Kup, u kojem će Zvezda braniti trofej, Aleksandra Filipovića i njegove izabranike očekuje i Regionalna liga, još uvek nije poznato u kakvom formatu, kao i prvo iskušenje sezone, nastup u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Crvena zvezda će nastupiti od drugog kola, koje je na programu od 8. do 10.oktobra. Prva runda kvalifikacija održaće se kroz dva turnira od 22. do 26.septembra u Savoni i Podgorici, a u drugu fazu plasiraće se po četiri najbolje ekipe.

Treće kolo je po rasporedu 16. i 20.oktobra, pobednici će se plasirati u Ligu šampiona, poraženi u četvrtfinale Evrokupa (27.oktobar-10.novembar).

Aleksandar Filipović će imati na raspolaganju kostur i gro ekipe koja je nastupala i u protekloj sezoni, što je svakako najveće pojačanje. Nikola Rađen, Gavril Subotić, Veljko Tankosić, kapiten Miloš Vukićević, Ivan Basara, Marko Radović, Petar Smiljević, Dušan Marković, Vuk Milojević, Dušan Trtović i golmani Vladimir Mišović i Darko Aleksić i u narednoj sezoni nosiće crveno-belu kapicu. Pridružila su im se i trojica novajlija, reprezentativaca Crne Gore – centar Stefan Pješivac (Špandau Berlin) i krila Bogdan Đurđić (Marsej) i jedan od najboljih strelaca protekle sezone Superlige, Filip Gardašević (Novi Beograd).

Zvezdu su napustili Japanac Jusuke Šimicu, zatim Kristijan Šulc (Šabac), Darko Stojanović (Valis), Petar Kasum i Lazar Vićković (Partizan).

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama