Ostali sportovi SDCZ

Zlatko Došljak novi sportski direktor BK Crvena zvezda

Nakon izbora Vladana Miketića za novog predsednika Bokserskog kluba Crvena zvezda, za sportskog direktora je izabran Zlatko Došljak, nekadašnji neustrašivi šampion i kapiten crveno-belih.

Miketić i Došljak su na Zlatiboru obišli ekipu pred naredni meč Regionalne lige protiv Radnika u Bijeljini početkom septembra, a sastali su se i sa predsednikom BS Srbije Nenadom Borovčaninom.

Tokom susreta sa Borovčaninom, Miketić i Došljak su istakli da Crvena zvezda u narednom periodu želi da bude perjanica srpskog boksa i najbolji putokaz za druge klubove.

– Prezadovoljni smo što se proslavljeni bokser, legendarni Zlatko Došljak, angažovao u klubu kojem je donosio pregršt medalja, na mesto sportskog direktora i priključio budućem pobedničkom timu. Kao neko ko je učestvovao u ispisivanju istorije kluba i sa iskustvom koje je stekao u istom smatram da će pomoći timu da savladamo sve prepreke i izvučemo naš maksimum. Čeka nas težak posao, svesni smo izazova, ali timski idemo zajedno u savladavanje prepreka – istakao je Miketić.

Članovi uprave su zajednički ocenili, da se uz veliku podršku države boks polako vraća na stare staze uspeha, a kruna će svakako biti održavanje Svetskog prvenstva u Beogradu ove godine.

– Ukazana mi je velika čast od strane novoizabranog predsednika Bokserskog kluba Crvena zvezda Vladana Niketića što sam predložen za sportskog direktora. Predlog sam sa zadovoljstvom prihvatio jer kao bivšem kapitenu kluba za mene je delovanje i učestvovanje u njegovom radu i napretku pravi izazov – počeo je Došljak i dodao:

– Plan nam je da zajedničkim snagama vodimo klub do samog vrha evropskog i međunarodnog boksa i spremni smo da uložimo sve potrebne napore da u tome i uspemo. Cilj nam je da kroz obrazovni sistem što više dece animiramo da treniraju i budu u zdravom okruženju koje će od njih graditi pre svega dobre ljude i buduće šampione. Naši dugoročni planovi su da se BK Crvena zvezda vrati na nivo koji i zaslužuje i da se u narednim godinama predstavimo u najboljem svetlu na svim poljima. Takođe, očekujemo i neizmernu podršku naših navijača Delija kao i uspostavljanje uspešne saradnje sa drugim klubovima. Ono što je najvažnije je da su uz nas ljudi koji vole ovaj klub i znaju kako se za njega treba boriti – zaključio je novi sportski direktor Zlatko Došljak.

Došljak je često i stručni konsultat tokom TV prenosa bokserskih mečeva, a zanimljivo je da aktivno igra fudbal za veterane Crvene zvezde.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama