Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Kluž 4:0 (2:0)

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su rumunski Kluž sa 4:0 u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu Evrope. Izabranici Dejana Stankovića su dominirali tokom čitavog susreta i zasluženo stigli do trijumfa, a strelci za crveno-bele bili su Milan Pavkov, Aleksandar Katai, El Fardu Ben i Mirko Ivanić.  

Crvena zvezda – Kluž 4:0 (2:0)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Gledalaca: 22.482.

Strelci: Pavkov u 5, Katai u 38, Ben u 68. i Ivanić u 77.minutu.

Sudija: Georgi Kabakov (Bugarska).

Žuti kartoni: Rodić, Kanga, Katai (Crvena zvezda).

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Dragović, Degenek (od 45+1. Pankov), Rodić, Sanogo, Kanga (od 73. Krstičić), Ben, Ivanić (od 80. Srnić), Katai, Pavkov (od 80. Krstović).

Rezerve: Popović, Gordić, Gajić, Babić, Pankov, Krstičić, Petrović, Nikolić, Eraković, Dioni, Srnić, Krstović.

Kluž: Arlauskis, Manea, Kiobotariu, Sistor, Kamora, Sigurjonson, Rodrigez, Deak (od 72. Itu), Omrani (od 61. Alibek), Petrila, Debeljuh (od 61. Kostače).

Rezerve: Balgradean, Hindrih, Graovac, Latovljević, Sušić, Kostake, Tahiri, Koban, Gusuma, Alibek, Itu.

 

Utakmica je krenula početnim odmeravanjem snaga na sredini terena, a iz prve ozbiljnije akcije crveno-beli su poveli. Sanogo je u 5.minutu poslao odličnu dubinsku loptu ka Benu koji je šutirao pravo u golmana gostiju od koga se lopta odbila do ivice šesnaesterca. Odbijenu loptu je sačekao Pavkov i glavom je sproveo u mrežu – 1:0. Nastavili su naši fudbaleri sa inicijativom i nakon vodećeg gola, a novi opasan nalet usledio je u 12.minutu. Dragović je pronašao Kataija u sredini koji je „nosio“ loptu nekoliko metara, proigrao Ivanića na levoj strani, ali je on šutirao pravo u Arlauskisa. Tri minuta kasnije, Petrila je prošao po levoj strani i uputio udarac, ali je Borjan bio dobro postavljen.

 

Nakon toga je tempo utakmice usporio, sve do 20.minuta, kada je opet Ivanić pokušao iskosa sa desne strane, ali neprecizno. U narednih desetak minuta igra se odvijala mahom između dva šesnaesterca, bez konkretnije šanse za pogodak. Takva situacija trajala je sve do 38.minuta, kada je Crvena zvezda odigrala maestralnu akciju. Katai je „vukao“ loptu, prosledio za Ivanića koji je centrirao sa leve strane. Loptu je grudima prihvatio Pavkova i sjajno je spustio za Kataija koji je snažnim udarcem po zemlji matirao Arlauskisa – 2:0. Smiraj prvog poluvremenu doneo je povoljnu priliku za domaći tim. Rodić je centrirao u „srce“ šesnaesterca za Ivanića, koji se veoma dobro okrenuo, petom izvrsno proigrao Kataija, ali je Zvezdin „Magiko“ bio u ofsajd poziciji.

 

Na startu drugog poluvremena Rumuni su ugrozili gol crveno-belih iz slobodnog udarca, ali neprecizno. Četiri minuta docnije, sjajno je nakon kombinacije sa Rodićem centrirao Katai, pravo „na glavu“ Pavkovu koji je sa desetak metara šutirao pravo u naručje čuvara mreže Kluža. U 56.minutu Katai je prošao kroz sredinu, dodao za Rodića, koji je „iz prve“ centrirao u središte kaznenog prostora, ali je prvi do lopte stigao Sistor i izbacio je u korner. U naredna četiri minuta, Zvezda je imala dva veoma opasna napada. Najpre je Ben sjajno asistirao za Pavkova koji je iz neposredne blizine šutirao pored gola, a već u sledećoj akciji Katai je posle solo prodora uputio udarac, ali pored desne stative.

 

Napadala je Zvezda u talasima, a u 68.minutu izabranici Dejana Stankovića su postigli još jedan pogodak. Sve je počelo od ukradene lopte Mirka Ivanića na polovini igrališta, zatim je krenuo u nezadrživi nalet, „nosio“ loptu više od 30 metara, sjajno video Bena i pravovremeno ga uposlio, a naš krilni napadač sa ruba šesnaesterca sjajno matirao Arlauskisa – 3:0. Nastavio je naš tim da dominira u svim segmentima igra, a potvrda sjajne igre još jedanput je stigla u 77.minutu. Ben je izvanredno izveo udarac iz ugla, najviši u skoku bio je Ivanić i pogodio mrežu Rumuna – 4:0. Ni ovakav rezultat na semaforu nije zadovoljio Crvenu zvezdu, već su i dalje kidisali na gol rumunskog šampiona. U finišu je zapretio i Krstović, ali neprecizno i rezultat je ostao 4:0, čime je srpski šampion stekao značajnu prednost pred revanš koji se igra 26.avgusta u Rumuniji.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

 

 

 

 

 

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama