Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Клуж 4:0 (2:0)

Фудбалери Црвене звезде савладали су румунски Клуж са 4:0 у првој утакмици плеј-офа за Лигу Европе. Изабраници Дејана Станковића су доминирали током читавог сусрета и заслужено стигли до тријумфа, а стрелци за црвено-беле били су Милан Павков, Александар Катаи, Ел Фарду Бен и Мирко Иванић.  

Црвена звезда – Клуж 4:0 (2:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Гледалаца: 22.482.

Стрелци: Павков у 5, Катаи у 38, Бен у 68. и Иванић у 77.минуту.

Судија: Георги Кабаков (Бугарска).

Жути картони: Родић, Канга, Катаи (Црвена звезда).

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Драговић, Дегенек (од 45+1. Панков), Родић, Саного, Канга (од 73. Крстичић), Бен, Иванић (од 80. Срнић), Катаи, Павков (од 80. Крстовић).

Резерве: Поповић, Гордић, Гајић, Бабић, Панков, Крстичић, Петровић, Николић, Ераковић, Диони, Срнић, Крстовић.

Клуж: Арлаускис, Манеа, Киоботариу, Систор, Камора, Сигурјонсон, Родригез, Деак (од 72. Иту), Омрани (од 61. Алибек), Петрила, Дебељух (од 61. Костаче).

Резерве: Балградеан, Хиндрих, Граовац, Латовљевић, Сушић, Костаке, Тахири, Кобан, Гусума, Алибек, Иту.

 

Утакмица је кренула почетним одмеравањем снага на средини терена, а из прве озбиљније акције црвено-бели су повели. Саного је у 5.минуту послао одличну дубинску лопту ка Бену који је шутирао право у голмана гостију од кога се лопта одбила до ивице шеснаестерца. Одбијену лопту је сачекао Павков и главом је спровео у мрежу – 1:0. Наставили су наши фудбалери са иницијативом и након водећег гола, а нови опасан налет уследио је у 12.минуту. Драговић је пронашао Катаија у средини који је „носио“ лопту неколико метара, проиграо Иванића на левој страни, али је он шутирао право у Арлаускиса. Три минута касније, Петрила је прошао по левој страни и упутио ударац, али је Борјан био добро постављен.

 

Након тога је темпо утакмице успорио, све до 20.минута, када је опет Иванић покушао искоса са десне стране, али непрецизно. У наредних десетак минута игра се одвијала махом између два шеснаестерца, без конкретније шансе за погодак. Таква ситуација трајала је све до 38.минута, када је Црвена звезда одиграла маестралну акцију. Катаи је „вукао“ лопту, проследио за Иванића који је центрирао са леве стране. Лопту је грудима прихватио Павкова и сјајно је спустио за Катаија који је снажним ударцем по земљи матирао Арлаускиса – 2:0. Смирај првог полувремену донео је повољну прилику за домаћи тим. Родић је центрирао у „срце“ шеснаестерца за Иванића, који се веома добро окренуо, петом изврсно проиграо Катаија, али је Звездин „Магико“ био у офсајд позицији.

 

На старту другог полувремена Румуни су угрозили гол црвено-белих из слободног ударца, али непрецизно. Четири минута доцније, сјајно је након комбинације са Родићем центрирао Катаи, право „на главу“ Павкову који је са десетак метара шутирао право у наручје чувара мреже Клужа. У 56.минуту Катаи је прошао кроз средину, додао за Родића, који је „из прве“ центрирао у средиште казненог простора, али је први до лопте стигао Систор и избацио је у корнер. У наредна четири минута, Звезда је имала два веома опасна напада. Најпре је Бен сјајно асистирао за Павкова који је из непосредне близине шутирао поред гола, а већ у следећој акцији Катаи је после соло продора упутио ударац, али поред десне стативе.

 

Нападала је Звезда у таласима, а у 68.минуту изабраници Дејана Станковића су постигли још један погодак. Све је почело од украдене лопте Мирка Иванића на половини игралишта, затим је кренуо у незадрживи налет, „носио“ лопту више од 30 метара, сјајно видео Бена и правовремено га упослио, а наш крилни нападач са руба шеснаестерца сјајно матирао Арлаускиса – 3:0. Наставио је наш тим да доминира у свим сегментима игра, а потврда сјајне игре још једанпут је стигла у 77.минуту. Бен је изванредно извео ударац из угла, највиши у скоку био је Иванић и погодио мрежу Румуна – 4:0. Ни овакав резултат на семафору није задовољио Црвену звезду, већ су и даље кидисали на гол румунског шампиона. У финишу је запретио и Крстовић, али непрецизно и резултат је остао 4:0, чиме је српски шампион стекао значајну предност пред реванш који се игра 26.августа у Румунији.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

 

 

 

 

 

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама