Кошарка Кошарка/Вести

Остин Холинс ново појачање Црвене звезде!

Амерички кошаркаш Остин Холинс ново је појачање КК Црвена звезда!

Бивши играч Зенита потписао је у понедељак једногодишњи уговор са црвено-белима и биће велико појачање екипе за такмичарску сезону 2021-2022.

Остин Холинс је рођен 9.новембра 1991.године, и игра првенствено на позицијама бека и крила. Висок је 193 центиметра и осим сјајног нападачког потенцијала, познат је као одличан одбрамбени играч који је прве озбиљније кошаркашке кораке прави на Универзитету Минесота ког чувеног тренера Табија Смита.

Остин Холинс потиче из кошаркашке породице и син је чувеног НБА играча и тренера Лајонела Холинса који је освајао титуле у НБА лиги као играч Портланда 1977) и помоћни тренер ЛА Лејкерса (2020).

Његов син Остин је кренуо другим путем, у Европи је постепено својом игром али и односом и понашањем градио своје име играјући у Француској и Данској, а одлични наступи у Немачкој у Гисену и посебно екипи Раста Вехте (2018-2019) донели су му прилику да се окуша у Евролиги. Након одличне двогодишње епизоде у Зениту (2019-2021) Холинс је спреман за нови изазов и црвено-бели дрес!

Холинс је седмо појачање КК Црвена звезда у летњем прелазном року након долазака Ивановића, Вајта и повратака Николе Калинића, Луке Митровића, Стефана Лазаревића и Нејта Волтерса.

КК Црвена звезда ће окупљањем и медицинским тестовима крајем ове недеље и званично почети припреме за нову сезону у којој ће се такмичити на 4 фронта: Евролиги, АБА лиги, домаћем купу и првенству.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама