Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Станковић: Јако од старта

Црвена звезда сутра од 19 часова гостује екипи Шерифа у оквиру реванш меча трећег кола квалификација за Лигу шампиона, а очекивања пред сусрет изнео је шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић.

 

-Када је у питању здравствени билтен, Павков је тренирао само један дан са екипом, имао је температуру, као и Бабић. Бабић је имао два тренинга, док је Павков одрадио један тренинг, мислим да је то недовољно и не можемо од њега да очекујемо стопостотан напор, после седам или осам дана не делује ми да би момка ставили у неку ситуацију, јер је био ван строја неколико дана под температуром. Диони нема никакав проблем, једноставно је ушао у ростер, као и пар играча који су одморили утакмицу да би били максимално спремни за сутрашњи меч. Што се тиче остатка екипа, игра се пуно утакмица на то смо навикли, мали умор, мали ударци, али ништа специјално. Очекујем другачију утакмицу, другачијих првих пола сата са наше стране. Мислим да смо доста тога оставили њима у првих пола сата меча, после примљеног гола је све било добро, онако како смо требали да изгледамо на почетку. Играли смо прошле године мечеве ин аут и то у гостима. Знате каква је била ситуација прошле године три утакмице – три у гостима, одлука је морала да падне у 90 минута. Ја верујем у момке, добро смо радили, знамо шта радимо и како спремамо мечеве, како наступамо, на који начин они имају свој квалитет. Говорио сам да су то момци доста брзи, талентовани, са индувидуалним квалитетом, једноставно ако им то “разбијеш” имаш веће шансе да прођеш. Очекујемо једну момачку утакмицу од стране ових момака – рекао је Станковић. 
 
Пробао је да подвуче паралелу млади стручњак између мечева против Каирата и Шерифа.
 
-Мислим да ће бити различито, притисак је увек ту. Играти за Звезду и бити у Црвеној звезди само по себи носи дозу великог притиска поготово што је један резултат, ако буде све како треба урадили смо бољи старт него прошле сезоне. Прошле године смо испали у трећем кругу, ако прођемо даље то је помак према напред тако да имамо тај притисак резултата и притисак ка нечем бољем у новој сезони. Знамо колико то доноси самом клубу, знамо шта то значи за навијаче и за саме играче. Радимо на томе и нећемо одустати, знамо да је свима то много важно тако да притисак постоји. Зависи од нас како ћемо ући у меч, ако уђемо онако како треба, како ми знамо, као што је то било против Каирата могу само да будем оптимиста. Свесни смо да смо у првој утакмици имали малу конфузију, али могу да разумем да се то дешава. Због важности меча, пуног стадиона и атмосфере. Мени је само битно да тај однос као што је био против Каирата буде од првог минута. Ако тако буде било, а убеђен сам да хоће имамо велике шансе да прођемо даље – рекао је шеф стручног штаба Црвене звезде.
 
Изнео је своја предвиђања о саставу Шерифа тренер Црвене звезде Дејан Станковић.
 
-Можда у нападу очекујем промену код њих, с обзиром да им се вратио Луванор. Видели смо да је играо првих 45. минута, можда направе и једну измену у везном реду. 
Мислимо да ће структура на терену и начин игре остати иста – рекао је млади тренер.
 
Говорио је Дејан Станковић о потенцијалном извођењу једанаестераца.
 
-Играчи се сами јављају, нема ту проблема, ако дође до пенала. Спремни смо за 90 и за 120 минута. Пенали су, ако дође до њих, једна лепа лутрија, после 120 минута треба ући хладне главе и великог срца – закључио је Станковић.
 
Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама