Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Napredak 1:0 (0:0)

Izvor: SD Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali Napredak sa 1:0 u okviru četvrog kola Superlige Srbije. Izabranici Dejana Stankovića su napadali i stvarali šanse tokom celog meča, a jedini ujedno i pobedonosni gol na meču postigao je Milan Gajić.

Crvena zvezda – Napredak 1:0 (0:0)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Strelac: Gajić u 77. minutu za Crvenu zvezdu.

Sudija: Nenad Minaković.

Žuti kartoni: Gajić (Crvena zvezda), J. Marinković, N. Marinković (Napredak).

Crvena zvezda: Borjan, Bakajoko (od 61. Gobeljić), Dragović, Degenek, Gajić, Petrović, Nikolić (od 61. Ivanić), Krstičić (od 79. Srnić), Falko (od 66. Gavrić), Ben, Lazetić (od 61. Krstović).

Rezerve: Gordić, Pankov, Eraković, Gobeljić, Stanić, Ivanić, Kanga, Srnić, Vukanović, Gavrić, Krstović.

Napredak: Šuljagić, Jovanović, J. Marinković, Kočić, Mršić, Tomić, Spremo, Marjanović, Krstić (od 70. Laban), Jovanović (od 46. Marinković), Bačanin (od 46. Milošev).

Rezerve: Jordanov, Zeljanin, Laban, Dabić, Kotlajić, N. Marinković, Đeković, Milošev, Rašković, Ivanić, Ćuković.

Od prvog minuta Crvena zvezda je krenula ofanzivno, Ben se sjajno ubacio iza leđa defanzivne linije gostiju, zatim je odlično prihvatio loptu, ali je šutirao pravo u Šuljagića. Samo dva minuta kasnije Degenek je bio najviši u šesnaestercu rivala posle udarca iz ugla, međutim šutirao je glavom preko gola. Igrao se sedmi minut kada je Gajić uputio odličan centaršut sa leve strane, a Falko naleteo na loptu i šutirao snažno glavom, ali je golman Napretka bio na mestu i uz manje probleme uspešno zaustavio pokušaj našeg krilnog napadača. Ponovo su zapretili crveno-beli posle kornera u 16. minutu, Falko je centirao na drugu stativu, a Lazetić pokušao glavom, međutim falilo je jačine u udarcu mladog napadača.

Prekidi su nastavili da budu jedno od najopasnijih aduta našeg tima na ovom meču, ovog puta u 20. minutu pokušao je Dragović glavom posle odlično izvedenog kornera Falka, ali nažalost lopta je otišla tik pored leve stative gola gostiju. Odmah u sledećem napadu Petrović je oprobao svoj razoran udarac sa tridesetak metara, lopta je odskočila nezgodno ispred Šuljagića koji je bio primoran da je skrene u korner. Pokušao je i Krstičić udarcem sa distance u 26. minutu, iako je to bio jak šut naš vezni fudbaler nije uspeo da pogodi okvir gola rivala. U 35. minutu ponovo je naš tim zapretio preko udarca iz ugla. U glavnoj ulozi su bili Falko i Dragović, a nakon udarca visokog štopera lopta je išla u okvir gola, međutim sa gol linije loptu je izbacio Spremo. Samo dva minuta kasnije Falko je centrirao iz slobodnog udarca, a Krstičić šutirao snažno preko gola posle gužve u kaznenom prostoru Napretka. Do kraja prvog poluvremena Zvezda je napadala gol gostiju iz Kruševca, ali se rezultat nije menjao.

Na samom startu drugog poluvremena pokušao je Ben sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta zakačila jednog od defanzivaca Napretka i završila u korneru. Igrao se 50. minut kada je Falko nanizao nekoliko protivničkih igrača, a zatim snažno šutirao sa dvadesetak metara, ali nažalost falilo je sreće italijanskom internacionalcu da postigne pogodak. Ponovo je Falko bio najopasniji po gol Kruševljana u 54. minutu kada je šutirao iz slobodnog udarca, iako je veoma precizno gađao lopta je završila preko gola. Samo minut kasnije veoma snažan udarac uputio Petrović, posle povratnog pasa Krstičića, a Šuljagić je krajnjim naporima zaustavio pokušaj našeg veznog fudbalera. Nastavili su crveno-beli da pritiskaju gol gostiju, u sledećem napadu Bakajoko je prošao po desnom boku i centrirao na prvu stativu, ali je ispred Lazetića u poslednjem trenutku uklizao Mršić i izbacio loptu u korner.

Trostruku izmenu izvršio je Dejan Stanković u 61. minutu, u igru su ušli Mirko Ivanić, Nikola Krstović i Marko Gobeljić, a teren su napustili Veljko Nikolić, Marko Lazetić i Aksel Bakajoko. Pokušao je Ben u 65. minutu iz slobodnog udarca, ali nije bio precizan. Nastavio je sa promenama Stanković pa se na terenu našao Željko Gavrić, a igru je napustio veoma zapažen na ovom susretu Filipo Falko. Veliku šansu imao je Krstović u 68. minutu kada je šutirao iz neposredne blizine, posle odličnog dodavanja Ivanića, ali je Šuljagić dobro skratio ugao i zaustavio pokušaj mladog napadača našeg tima. Pritisak crveno-belih se isplatio u 77. minutu, Ben je uputio sjajan centaršut na drugu stativu sa ivice kaznenog prostora, a Gajić se odlično pojavio iz drugog plana i zakucao glavom loptu u mrežu sa vođstvo Crvene zvezde. Poslednju izmenu na ovom susretu izvršio je Dejan Stanković, šansu je dobio Slavoljub Srnić, a teren je napustio Nenad Krstičić. Pokušao je Ivanić iz slobodnog udarca u 88. minutu, ali je lopta zakačila živi zid i prošla tik pored desne stative gola gostiju iz Kruševca. U nadokani vremena šutirao je Gavrić posle odličnog driblinga, međutim malo je nedostajalo mladom krilnom napadaču da pogodi dalji ugao gola Šuljagića. Naš tim je do poslenjeg zvižduka odigrao veoma mirno i na taj način zabeležio nova tri boda u domaćem šampionatu. Naredni duel Crvena zvezda će igrati u utorak od 19 časova kada će gostovati u Moldaviji protiv Šerifa u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama