Rukomet Rukomet/Vesti SDCZ

Početak priprema rukometaša

RK Crvena zvezda Grunfos započeo je pripreme za sezonu pred nama i krenuo put ambicija i ciljeva.

Prvim sastankom na „Marakani“, a zatim i treningom u „Šumicama“, crveno-beli su započeli putovanje koje za krajnju destinaciju sezone 2021/22 ima vrh. Generalni direktor i vd predsednika Nenad Peruničić je pozdravio prisutne igrače i novajlije, a njih je 11 ovog leta u Ljutice Bogdana 1a. Igračima su se obratili i sportski direktor Ognjen Kajganić, a zatim i šef stručnog štaba, Žikica Milosavljević.

Crveno-beli dres su zadužili nekadašnji reprezentativac, srednji bek Marko Krsmančić (Alpla Hard, Austrija), povratnik, golman Janko Gemaljević (Radnički Kragujevac), desni bek Miloš Lojaničić (Radoviš, Severna Makedonija), levo krilo Radisav Laković (Botošani, Rumunija), pivotmen Nemanja Vučićević (Borac Banjaluka), desni bek Lazar Petrović (Varberg, Švedska), levi bek Luka Kikanović (Katar), pivotmen Aleksander Atanasov (Ribnica, Slovenija), srednji bek Boško Marinković (Kikinda) i desno krilo Uroš Simić (Dubočica). Sa ekipom će trenirati i talentovani Mihajlo Šljukić, koji je pristigao iz Sinđelića i nastupaće na dvojnu registraciju.

Osim opravdano odsutnih Boška Marinkovića i Uroša Simića, koji se nalazi sa juniorskom reprezentacijom Srbije na pripremama za Evropsko prvenstvo, Žikica Milosavljević je imao na raspolaganju sve igrače.

Ekipu su napustili doskorašnji kapiten Ivan RajičevićBojan Todorović i Marko Lazić su završili igračke karijere, Luka Rogan se vratio u novosadsku Vojvodinu, Aleksa Milošević pojačao Ohrid, Jakša Vještica se preselio u Šabac i redove Metaloplastike, Andrej Čolović u Partizan i Nikola Bogojević.

Zvezdin trener Žikica Milosavljević je na početku priprema osim jasnih ambicija jedino obećao naporan rad.

– Ekipa je nova, imamo veliki broj novih igrača, ali i definitivno visoke ciljeve i ambicije. Nas očekuje rad, rad i rad. Prva nedelja je svakako za upoznavanje i polako uvođenje u ono što nas očekuje. Mislim da smo napravili odličan sklop mlađih i iskusnijih. Od mlađih očekujem da „žestoko“ rade i „dišu“ za vrat iskusnijima. Kao što smo i rekli, imamo visoke ciljeve i ne smemo da kalkulišemo. Protekle godine smo stvarali, sada smo doveli kvalitetne igrače, koji to, naravno, moraju da pokažu na terenu i tražimo rezultat. Tražimo ekipu za rezultat, a kada imate takav zadatak nema lakih i slabih protivnika, morate da zaslužite i pobeđujete. Liga je duga, mi imamo tešku grupu, klesaćemo ekipu i tražiti najbolje koji će ispuniti ciljeve. 

Žikici Milosavljeviću će u radu pomagati Anton Bukilić, trener golmana Dragoslav Stojiljković i trener Nikola Jocić, kao i Vladimir Radulović.

Ivan Horvat, Zvezdina uzdanica, započinje petu sezonu u svom klubu.

– Radujem se početku priprema za novu sezonu, na prvom treningu se videlo da smo svi željni rada. Atmosfera je odlična, siguran sam da će hemija u ekipi takva i ostati. Nestrpljivo čekamo početaj sezone i izazove koji su ispred nas.

RK Crvena zvezda Grunfos se nalazi u grupi B Arkus lige zajedno sa šampionom Vojvodinom, Metaloplastikom, Radničkim iz Kragujevca, Dinamom iz Pančeva, Novim Pazarom, Obilićem i Jugovićem.

Sezona za Zvezdu počinje 18.septembra u Šapcu utakmicom protiv Metaloplastike.

Srećno, crveno-beli!

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama