Рукомет Рукомет/Вести СДЦЗ

Почетак припрема рукометаша

РК Црвена звезда Грунфос започео је припреме за сезону пред нама и кренуо пут амбиција и циљева.

Првим састанком на „Маракани“, а затим и тренингом у „Шумицама“, црвено-бели су започели путовање које за крајњу дестинацију сезоне 2021/22 има врх. Генерални директор и вд председника Ненад Перуничић је поздравио присутне играче и новајлије, а њих је 11 овог лета у Љутице Богдана 1а. Играчима су се обратили и спортски директор Огњен Кајганић, а затим и шеф стручног штаба, Жикица Милосављевић.

Црвено-бели дрес су задужили некадашњи репрезентативац, средњи бек Марко Крсманчић (Алпла Хард, Аустрија), повратник, голман Јанко Гемаљевић (Раднички Крагујевац), десни бек Милош Лојаничић (Радовиш, Северна Македонија), лево крило Радисав Лаковић (Ботошани, Румунија), пивотмен Немања Вучићевић (Борац Бањалука), десни бек Лазар Петровић (Варберг, Шведска), леви бек Лука Кикановић (Катар), пивотмен Александер Атанасов (Рибница, Словенија), средњи бек Бошко Маринковић (Кикинда) и десно крило Урош Симић (Дубочица). Са екипом ће тренирати и талентовани Михајло Шљукић, који је пристигао из Синђелића и наступаће на двојну регистрацију.

Осим оправдано одсутних Бошка Маринковића и Уроша Симића, који се налази са јуниорском репрезентацијом Србије на припремама за Европско првенство, Жикица Милосављевић је имао на располагању све играче.

Екипу су напустили доскорашњи капитен Иван РајичевићБојан Тодоровић и Марко Лазић су завршили играчке каријере, Лука Роган се вратио у новосадску Војводину, Алекса Милошевић појачао Охрид, Јакша Вјештица се преселио у Шабац и редове Металопластике, Андреј Чоловић у Партизан и Никола Богојевић.

Звездин тренер Жикица Милосављевић је на почетку припрема осим јасних амбиција једино обећао напоран рад.

– Екипа је нова, имамо велики број нових играча, али и дефинитивно високе циљеве и амбиције. Нас очекује рад, рад и рад. Прва недеља је свакако за упознавање и полако увођење у оно што нас очекује. Мислим да смо направили одличан склоп млађих и искуснијих. Од млађих очекујем да „жестоко“ раде и „дишу“ за врат искуснијима. Као што смо и рекли, имамо високе циљеве и не смемо да калкулишемо. Протекле године смо стварали, сада смо довели квалитетне играче, који то, наравно, морају да покажу на терену и тражимо резултат. Тражимо екипу за резултат, а када имате такав задатак нема лаких и слабих противника, морате да заслужите и побеђујете. Лига је дуга, ми имамо тешку групу, клесаћемо екипу и тражити најбоље који ће испунити циљеве. 

Жикици Милосављевићу ће у раду помагати Антон Букилић, тренер голмана Драгослав Стојиљковић и тренер Никола Јоцић, као и Владимир Радуловић.

Иван Хорват, Звездина узданица, започиње пету сезону у свом клубу.

– Радујем се почетку припрема за нову сезону, на првом тренингу се видело да смо сви жељни рада. Атмосфера је одлична, сигуран сам да ће хемија у екипи таква и остати. Нестрпљиво чекамо почетај сезоне и изазове који су испред нас.

РК Црвена звезда Грунфос се налази у групи Б Аркус лиге заједно са шампионом Војводином, Металопластиком, Радничким из Крагујевца, Динамом из Панчева, Новим Пазаром, Обилићем и Југовићем.

Сезона за Звезду почиње 18.септембра у Шапцу утакмицом против Металопластике.

Срећно, црвено-бели!

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама