Fudbal Fudbal/Vesti

Lazetić sedmi najmlađi debitant

Talentovani napadač Marko Lazetić ušao je na teren u 78. minutu umesto Aleksandra Kataija u ubedljivoj pobedi našeg tima nad Kairatom rezultatom 5:0 i tako postao sedmi najmlađi fudbaler koji je nastupio za Crvenu zvezdu u evropskim takmičenjima.

Interesantno je da je Lazetić zauzeo sedmo mesto i na listi najmlađih debitanata u svim takmičenjima kada je sa 16 godina, 10 meseci i sedam dana zaigrao protiv Rada. Sada, bogatiji za šestomesečno iskustvo u seniorskom fudbalu, s obzirom na pozajmicu u Grafičar, dobio je fudbaler rođen 2004. godine priliku da sa 17 godina, šest meseci i šest dana zaigra i na jednoj evropskoj utakmici za naš klub. Lazetić je postao i najmlađi fudbaler u istoriji našeg kluba koji je zaigrao u najelitnijem evropskom takmičenju, doduše u kvalifikacionoj rundi.

– Fenomenalan osećaj i drago mi je što sam jedan od najmlađih debitanata. Meni je svaka utakmica za Zvezdu posebna, nebitna je i uzrasna kategorija i takmičenje, uživam da nosim crveno-beli dres. Utakmica je bila odlična, nadigrali smo rivala i zasluženo prošli dalje. Atmosfera takođe, za pamćenje. Deca su bila fenomenalna, bez prestanka su navijali i jedva čekam da istrčim pred punu Marakanu – zaključio je Lazetić.

Lista najmlađih evropskih debitanata u Zvezdi:

1. Filip Janković – 16 godina, šest meseci i 10 dana

2. Dejan Stanković – 16 godina, 10 meseci i osam dana

3. Dragan Džajić – 17 godina i mesec

4. Vladimir Petrović – 17 godina, dva meseca i 27 dana

5. Boško Đurovski – 17 godina, tri meseca i 13 dana

6. Ratomir Dujković – 17 godina, tri meseca i 30 dana

7. Marko Lazetić – 17 godina, šest meseci i šest dana

8. Luka Jović – 17 godina, šest meseci i devet dana

9. Milko Đurovski – 17 godina, sedam meseci i pet dana

10. Zoran Filipović – 17 godina, sedam meseci i 24 dana

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama