Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda 5:0 Kairat

Fudbaleri Crvene zvezde eliminisali su kazahstanski Kairat u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona 2021/22 ukupnim rezultatom od 6:2 u dvomeču.

Zvezda je od početka meča imala terensku inicijativu i igrala je ofanzivno. Kanga u 6’ šutira sa desne strane van kaznenog neprecizno i preko gola. Katai nam donosi prednost u 9. minutu šutem sa 17-18 metara, sa leve strane. Prvi šut Kairata u okvir gola je bio u 13. minutu, a Borjan je bio siguran. Ivanić je u 20’ ušao u kazneni prostor i imao loš šut. Dioni u 21’ minutu povećava na 2:0 šutem sa 17-18 metara, slična pozicija kao Katai kod prvog gola, samo sa desne strane.

Vagner Lav je minut kasnije pokušao da uzvrati šutem sa velike daljine, kog je Borjan uhvatio. Katai je u 30’ pronašao Falka koji sa 5 metara pogađa golmana rivala. Minut kasnije Ivanić krade loptu na našoj polovini, prenosi je na stranu Kairata, kombinovao je sa Kangom u kontri i nije realizovao priliku iz povoljne pozicije (Mikanović ga je blokirao).

Gobeljić je u 39’ uputio odličan pas Kataiju uz desnu aut liniju, on glavom dodaje loptu Dioniju, koji stiže do peterca, ali je golman Ustimenko reagovao na vreme. U 41’ je napravljen faul nad Ivanićem na ivici šesnaesterca sa leve strane – a minut kasnije Katai pogađa slobodnjak za 3:0! Odbrana nam je ispala u 2’ sudijske nadoknade prvog poluvremena i Vagner Lov je šutirao pored gola.

Ni 4 minuta drugog poluvremena nije prošlo, a Ivanić je postigao gol za 4:0 na dodavanja Rodića koji je pre toga napravio odličan dribling i prošao dva igrača. U 51’ Burančijev šutira glavom u kaznenom prostoru, Borjan hvata loptu. Filipo Falko odlično prolazi odbranu Kairata u 55’ i kad je naleteo na golmana šutnuo je slabo i pored gola. Minut kasnije ispravlja grešku i pogađa za 5:0! Vagner Lov je imao pokušaj u 59’ koji je završio preko gola. 

Falko u 60’ desno pronalazi Dionija, Ivanić se ubacuje po sredini ali maši gol. Pokušavali su nervozni Kairaćani da iskreiraju neke akcije, ali su napravili malo toga konkretnog. Zadnjih 20-ak minuta je tempo bio slabiji, i rutinski su naši fudbaleri privodili meč kraju.

Ulšin je u 81’ šutirao preko gola. Dragović je nakon kornera u 86’ šutnuo volej u petercu i za malo dao gol. Lazetić je u 88’ dodao Benu koji pogađa levu stativu, zatim je pokušao Krstičić i dobili smo korner.

Svi što su igrali za Zvezdu zaslužuju pohvale. Iako je Katai nesumnjivo igrač utakmice, posebno bih pohvalio Dionija koji je bio dobro i grubo čuvan, a ipak uspeo da se snađe i postigne gol. Odlična atmosfera je viđena i na tribinama, na kojima su, usled kazne Zvezdi, prisustvovala skoro samo deca.

Rival u trećem kolu će biti Šerif iz Tiraspolja, prvak Moldavije.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama