Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда 5:0 Каират

Фудбалери Црвене звезде елиминисали су казахстански Каират у другом колу квалификација за Лигу шампиона 2021/22 укупним резултатом од 6:2 у двомечу.

Звезда је од почетка меча имала теренску иницијативу и играла је офанзивно. Канга у 6’ шутира са десне стране ван казненог непрецизно и преко гола. Катаи нам доноси предност у 9. минуту шутем са 17-18 метара, са леве стране. Први шут Каирата у оквир гола је био у 13. минуту, а Борјан је био сигуран. Иванић је у 20’ ушао у казнени простор и имао лош шут. Диони у 21’ минуту повећава на 2:0 шутем са 17-18 метара, слична позиција као Катаи код првог гола, само са десне стране.

Вагнер Лав је минут касније покушао да узврати шутем са велике даљине, ког је Борјан ухватио. Катаи је у 30’ пронашао Фалка који са 5 метара погађа голмана ривала. Минут касније Иванић краде лопту на нашој половини, преноси је на страну Каирата, комбиновао је са Кангом у контри и није реализовао прилику из повољне позиције (Микановић га је блокирао).

Гобељић је у 39’ упутио одличан пас Катаију уз десну аут линију, он главом додаје лопту Дионију, који стиже до петерца, али је голман Устименко реаговао на време. У 41’ је направљен фаул над Иванићем на ивици шеснаестерца са леве стране – а минут касније Катаи погађа слободњак за 3:0! Одбрана нам је испала у 2’ судијске надокнаде првог полувремена и Вагнер Лов је шутирао поред гола.

Ни 4 минута другог полувремена није прошло, а Иванић је постигао гол за 4:0 на додавања Родића који је пре тога направио одличан дриблинг и прошао два играча. У 51’ Буранчијев шутира главом у казненом простору, Борјан хвата лопту. Филипо Фалко одлично пролази одбрану Каирата у 55’ и кад је налетео на голмана шутнуо је слабо и поред гола. Минут касније исправља грешку и погађа за 5:0! Вагнер Лов је имао покушај у 59’ који је завршио преко гола. 

Фалко у 60’ десно проналази Дионија, Иванић се убацује по средини али маши гол. Покушавали су нервозни Каираћани да искреирају неке акције, али су направили мало тога конкретног. Задњих 20-ак минута је темпо био слабији, и рутински су наши фудбалери приводили меч крају.

Улшин је у 81’ шутирао преко гола. Драговић је након корнера у 86’ шутнуо волеј у петерцу и за мало дао гол. Лазетић је у 88’ додао Бену који погађа леву стативу, затим је покушао Крстичић и добили смо корнер.

Сви што су играли за Звезду заслужују похвале. Иако је Катаи несумњиво играч утакмице, посебно бих похвалио Дионија који је био добро и грубо чуван, а ипак успео да се снађе и постигне гол. Одлична атмосфера је виђена и на трибинама, на којима су, услед казне Звезди, присуствовала скоро само деца.

Ривал у трећем колу ће бити Шериф из Тираспоља, првак Молдавије.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама