Ostali sportovi SDCZ

Crveno-beli na korak od šampionskog pehara

Bokseri Crvene zvezde ostvarili su pobedu rezultatom 14:8 protiv Sombora u prvom meču finala plej-ofa Superlige Srbije i nalaze se na korak od osvajanja šampionske titule.

Duel dva najbolja tima u Srbiji održan je u sali SD Crvena zvezda i opravdao je sva očekivanja.

Crvena zvezda je povela pobedama omladinaca. Prvo je Vladimir Beriša savladao Miškovića u kategoriji do 57kg, da bi Hristofer Dimitrov prekidom u 3. rundi slavio protiv Ikanovića u kategoriji do 60kg.

Prvi meč u serniorskoj konkurenciji nije održan, a Somborci su bez borbe smanjili vođstvo ekipe Miodraga Milića. U perolakoj kategoriji Kristijan Jovanović je bio superioran u duelu sa Joksimovićem i doneo je nove bodove našoj ekipi. U lakoj kategoriji Miroslav Ivanović je izgubio od Aličića, a potom je u poluvelteru Nenad Jovanović bio bolji od Sejdija. Zatim je Džejlan Toskić u velter kategoriji ubedljivo savladao Biseta koji je tri puta bio u nokdaunu.

Zvezda je imala prednost od 10:4 u tim trenucima i kapiten Sandro Poletan je bio u prilici da donese pobedu u prvom meču finala. On je to i uradio protiv Gubaša i tako je doneo veliku radost crveno-belim bokserima. Na ring su potom izašli Aleksa Marković i Miloš Terzić, koji je nesportskim potezom u 1. rundi presudio sam sebi.

U duelu teškaša Milutina Stanković i Veljka Ražnatovića slavio je bokser Sombora, a gosti su zaradili poene i u superteškoj kategoriji, bez borbe, pa je konačan rezultat meča bio 14:8 za Crvenu zvezdu.

Revanš meč finala plej-ofa Superlige Srbije između Sombora i Crvene zvezde na programu je u petak 23. jula u Somboru. Ukoliko trijumfuju crveno-beli će postati šampioni Srbije, u suprotnom boksovaće se majstorica na neutralnom terenu.

CRVENA ZVEZDA – SOMBOR 14:8

Juniori:
do 57kg, Vladimir Beriša – Vladica Mišković 2:0
do 60kg, Hristofer Dimitrov – Sead Ikanović 2:0, prekid u 3. rundi

Seniori:
do 54kg (bantam), Saša Ivanović – Omer Ametović 0:2, bez borbe
do 57kg (perolaka), Kristijan Jovanović – Rade Joksimović 2:0
do 60kg (laka), Miroslav Ivanović – Semiz Aličić 0:2
do 64kg (poluvelter), Nenad Jovanović – Nazif Sejdi 2:0
do 69kg (velter), Džejlan Toskić – Antonio Biset 2:0
do 75kg (srednja), Sandro Poletan – Vladimir Gubaš 2:0
do 81kg (poluteška), Aleksa Marković – Miloš Terzić 2:0, prekid u 1. rundi
do 91kg (teška), Milutin Stanković – Veljko Ražnatović 0:2
preko 91kg (superteška), Kosta Božović – Vladan Babić 0:2, bez borbe

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama