Ostali sportovi SDCZ

Još jedna pobeda i titula…

Konferencija za medije Bokserskog kluba Crvena zvezda održana je u Pres centru SD Crvena zvezda pred finalne mečeve plej-ofa Superlige Srbije u kojima će crveno-beli odmeriti snage sa ekipom Sombora.

Dve najbolje ekipe srpskog prvenstva sastaće se u finalu koje počinje prvim duelom u sredu 21. jula u 19,30 časova u sportskoj sali SD Crvena zvezda u Beogradu.

Pristunim medijima obratili su se predsednik kluba Zoran Manojlović, trener Miodrag Milić i bokser Milutin Stanković, u psiustvu sponzora kluba Slobodana Đorđevića i mladog boksera Crvene zvezde Hristofera Dimitrova.

– Prošle nedelje boksovali smo polufinale plej-ofa Superlige protiv Naisusa iz Niša i ostvarili smo plasman u finale. Ove nedelje očekuju nas, najverovatnije, tri meča sa izuzetno jakom ekipom Sombora. Sombor je bio prvi u A grupi Superlige Srbije i prema svim očekivanjima dolazi do finalnog meča između naše i njigove ekipe i verujem da će to biti mečevi za sve bokserske sladokusce – počeo je Miodrag Milić.

Crveno-beli su imali dosta problema u prethodnih nekoliko dana, ali Zvezdin strateg veruje u uspeh svog tima.

– U prethodnih desetak dana imali smo dosta problema. Ne samo personalnih, zdravstvenih, nego i nekih problema o kojima ćemo pričati posle završetka plej-ofa. Na svu sreću sve te probleme smo rešili uz veliku pomoć i angažovanje Nenada Borovčanina, predsednika Bokserskog saveza Srbije. Sve je to sada iza nas i verujem da ćemo moći da se suprotstavimo Somboru i da na kraju osvojimo titulu prvaka države, prvu posle 51 godine. To nam je svima motiv. Moji takmičari uz kvalitet i iskustvo koje poseduju, imaju i taj motiv i inspiraciju u imenu Crvene zvezde koje je dodatno uticalo da daju i taj procenat, dva više od onog što realno mogu i zato smo sada tu gde jesmo. I sami znate da smo vrlo superiorno stigli do finala, vrlo ubedljivo, naši mečevi su bili najatraktivniji. Meč protiv Naisusa na Malom Kalemegdanu je bio najgledaniji na svim televizijama, što je jako važno i što nam podiže odgovornost da u ova naredna dva ili tri meča uđemo što bolje i što motivisanije kako bi veliku armiju Zvezdinih navijača obradovali titulom – poručio je Milić i dodao:

– Verujem da moja ekipa može da pruži toliko da u ovom prvom meču budemo bolji, a za revanš u Somboru ćemo videti. Imamo neke mogućnosti da u taktičkim varijantama možda i zavaramo svog protivnika, tako da sam kvalitet pojedinaca ne utiče na krajnji ekipni rezultat – istakao je Milić.

Predsednik kluba Zoran Manojlović je veoma zadovoljan nastupima i rezultatima Zvezdinih boksera.

– Zadovoljan sam našim timom i dokle smo stigli. Ušli smo u finale i borimo se za titulu. Ovom prilikom pozivam sve navijače Zvezde da dođu da nas podrže u sali Sportskog društva Crvena zvezda u sredu u 19.30 časova. Ovom prilikom se ujedno i zahvaljujem našem Slobodnau Đorđeviću koji nam je mnogo pomogao i poklonio gong i majice za klub – rekao je Manojlović koji je simboličnim udarcem u gong još jednom pozvao sve ljubitelje boksa na ove mečeve.

Revanš meč je na programu u petak 23. jula u Somboru, a ukoliko bude bila potrebna majstorica će se održati u nedelju 25. jula na neutralnom terenu.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama