Остали спортови СДЦЗ

Још једна победа и титула…

Конференција за медије Боксерског клуба Црвена звезда одржана је у Прес центру СД Црвена звезда пред финалне мечеве плеј-офа Суперлиге Србије у којима ће црвено-бели одмерити снаге са екипом Сомбора.

Две најбоље екипе српског првенства састаће се у финалу које почиње првим дуелом у среду 21. јула у 19,30 часова у спортској сали СД Црвена звезда у Београду.

Пристуним медијима обратили су се председник клуба Зоран Манојловић, тренер Миодраг Милић и боксер Милутин Станковић, у псиуству спонзора клуба Слободана Ђорђевића и младог боксера Црвене звезде Христофера Димитрова.

– Прошле недеље боксовали смо полуфинале плеј-офа Суперлиге против Наисуса из Ниша и остварили смо пласман у финале. Ове недеље очекују нас, највероватније, три меча са изузетно јаком екипом Сомбора. Сомбор је био први у А групи Суперлиге Србије и према свим очекивањима долази до финалног меча између наше и њигове екипе и верујем да ће то бити мечеви за све боксерске сладокусце – почео је Миодраг Милић.

Црвено-бели су имали доста проблема у претходних неколико дана, али Звездин стратег верује у успех свог тима.

– У претходних десетак дана имали смо доста проблема. Не само персоналних, здравствених, него и неких проблема о којима ћемо причати после завршетка плеј-офа. На сву срећу све те проблеме смо решили уз велику помоћ и ангажовање Ненада Боровчанина, председника Боксерског савеза Србије. Све је то сада иза нас и верујем да ћемо моћи да се супротставимо Сомбору и да на крају освојимо титулу првака државе, прву после 51 године. То нам је свима мотив. Моји такмичари уз квалитет и искуство које поседују, имају и тај мотив и инспирацију у имену Црвене звезде које је додатно утицало да дају и тај проценат, два више од оног што реално могу и зато смо сада ту где јесмо. И сами знате да смо врло супериорно стигли до финала, врло убедљиво, наши мечеви су били најатрактивнији. Меч против Наисуса на Малом Калемегдану је био најгледанији на свим телевизијама, што је јако важно и што нам подиже одговорност да у ова наредна два или три меча уђемо што боље и што мотивисаније како би велику армију Звездиних навијача обрадовали титулом – поручио је Милић и додао:

– Верујем да моја екипа може да пружи толико да у овом првом мечу будемо бољи, а за реванш у Сомбору ћемо видети. Имамо неке могућности да у тактичким варијантама можда и заварамо свог противника, тако да сам квалитет појединаца не утиче на крајњи екипни резултат – истакао је Милић.

Председник клуба Зоран Манојловић је веома задовољан наступима и резултатима Звездиних боксера.

– Задовољан сам нашим тимом и докле смо стигли. Ушли смо у финале и боримо се за титулу. Овом приликом позивам све навијаче Звезде да дођу да нас подрже у сали Спортског друштва Црвена звезда у среду у 19.30 часова. Овом приликом се уједно и захваљујем нашем Слободнау Ђорђевићу који нам је много помогао и поклонио гонг и мајице за клуб – рекао је Манојловић који је симболичним ударцем у гонг још једном позвао све љубитеље бокса на ове мечеве.

Реванш меч је на програму у петак 23. јула у Сомбору, а уколико буде била потребна мајсторица ће се одржати у недељу 25. јула на неутралном терену.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама