Košarka Košarka/Vesti

Kalinić: Nisam mogao da ostavim drugare na cedilu

Nikola Kalinić je u četvrtak pojačao redove Crvene zvezde i time postao peto pojačanje crveno-belih pred novu sezonu.

Kalina se dvogodišnjim ugovorom obavezao na vernost Crvenoj zvezdi i vratio u klub sa kojim je u sezoni 2014-2015 osvojio triplu krunu. Sada na Mali Kalemegdan stiže kao vrlo iskušan košarkaš koji je osvojio gotovo sve, ali inije promenio svoje navike na terenu – borba, poeni, skokovi, čvrsta odbrana i pobednički mentalitet. U prvoj izjavi po povratku u Crvenu zvezdu Nikola navodi:

Ovo je povratak na mesto gde mi je bilo mnogo lepo prethodni put, gde sam praktično počeo da pravim košarkaško ime. Očekujem puno dobrih momenata ali i izazova, pred nama je teška sezona u Evroligi, ABA ligi brojni klubovi se pojačavaju. Nisam nikada bio pobornik patetike…vratio sam se, kada sam sve analizirao , klub, kvalitet života, prethodno iskustvo. Daću sve od sebe kao i uvek na terenu, očekuje nas mnogo rada, tu su moji nekadašnji saigrači i trener, Luka, Laza, trener Dejan Radonjić , nisam mogao da ostavim svoje drugare na cedilu“, rekao je Nikola Kalinić po povratku u Crvenu zvezdu u kojoj će ponovo nositi broj 12 i predstavljati jednu od najvećih uzdanica kluba u sezoni u kojoj crveno-bele očekuje takmičenje na 4 fronta.

KK Crvena zvezda je u dosadašnjem toku prelaznog roka angažovao Nikolu Ivanovića, Luku Mitrovića, Arona Vajta, Stefana Lazarevića i Nikolu Kalinića.

KK Crvena zvezda o svim aktivnostima u prelaznom roku, odlascima i dolascima igrača oglašavaće se isključivo na svojim zvaničnim platformama.

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama