Fudbal Fudbal/Vesti

Zvezda protiv Kairata u drugom kolu

Crvena zvezda će se sastati sa Kairatom u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a dvomeč će biti odigran 21. i 28. jula.

Naš tim će ovogodišnje kvalifikacije za Ligu šampiona započeti od druge runde, a žrebom u Nionu je odlučeno da će protivnik izabranicima Dejana Stankovića biti bolji iz dvomeča Kairat i Makabi Haifa. Posle dve odigrane utakmice u okviru prvog kola kvalifikacija za najelitnije takmičenje, Kairat je bio bolji od izraelskog šampiona ukupnim rezultatom 3:1, tako da će crveno-beli teći put u svojoj bogatoj istoriji odmeriti snage sa kazahstanskim predstavnikom.

U prvom dvomeču u sezoni 2002/2003 pod vođstvom Zorana Filipovića, crveno-beli su ostvarili dvostruku pobedu sa ukupnim skorom od 5:0, a mrežu rivala su tada pogađali Igor Bogdanović i Dragan Mrđa na našem najvećem stadionu, dok su u revanšu bili precizni Ivan Gvozdenović, Nemanja Vidić i Radovan Krivokapić. Drugi put u dvomeču sa timom iz Alma Ate, snage smo odmerili 2015. godine. Na beogradskoj „Marakani“ Kairat je slavio sa 2:0, dok je u revanšu kazahstanski tim pobedio sa 2:1, a počasni pogodak za crveno-bele postigao je Vukan Savićević.

Crvena zvezda će gostovati na prvoj utakmici koja je zakazana za 21. jul, dok će biti domaćin 28. jula na stadionu „Rajko Mitić“ od 20 časova i 30 minuta.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama