Фудбал Фудбал/Вести

Звезда против Каирата у другом колу

Црвена звезда ће се састати са Каиратом у оквиру другог кола квалификација за Лигу шампиона, а двомеч ће бити одигран 21. и 28. јула.

Наш тим ће овогодишње квалификације за Лигу шампиона започети од друге рунде, а жребом у Ниону је одлучено да ће противник изабраницима Дејана Станковића бити бољи из двомеча Каират и Макаби Хаифа. После две одигране утакмице у оквиру првог кола квалификација за најелитније такмичење, Каират је био бољи од израелског шампиона укупним резултатом 3:1, тако да ће црвено-бели тећи пут у својој богатој историји одмерити снаге са казахстанским представником.

У првом двомечу у сезони 2002/2003 под вођством Зорана Филиповића, црвено-бели су остварили двоструку победу са укупним скором од 5:0, а мрежу ривала су тада погађали Игор Богдановић и Драган Мрђа на нашем највећем стадиону, док су у реваншу били прецизни Иван Гвозденовић, Немања Видић и Радован Кривокапић. Други пут у двомечу са тимом из Алма Ате, снаге смо одмерили 2015. године. На београдској „Маракани“ Каират је славио са 2:0, док је у реваншу казахстански тим победио са 2:1, а почасни погодак за црвено-беле постигао је Вукан Савићевић.

Црвена звезда ће гостовати на првој утакмици која је заказана за 21. јул, док ће бити домаћин 28. јула на стадиону „Рајко Митић“ од 20 часова и 30 минута.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама