Кошарка Кошарка/Вести

Маркетинг Црвене звезде поново у врху Европе

Потпуна посвећеност и континуирани квалитет још једном су наишли на потврду од стране Евролиге. У избору за најбољу маркетинг и пословну стратегију за сезону 2020/2021 КК Црвена звезда мтс је освојио треће место у конкуренцији целе евролигашке породице. Бронзани трофеј одлази у витрине клуба, то је треће признање у последњој деценији, а друго узастопно за Клуб у жестокој конкуренцији најбољих европских тимова. Посебан успех је што ово признање долази у најтежој сезони у модерној историји кошарке када је Црвена звезда била лишена свог највећег адута, свог шестог играча и ветра у леђа током целе сезоне у Евролиги.

Већ по навици КК Црвена звезда мтс је ушао у финале овог избора. Лествица је постављена високо и нескромно ћемо рећи да се такав успех и очекивао. Прошлогодишњи сребрни ’’Devotion’’ трофеј сврстао је Црвену звезду у круг фаворита и за ову годину, а делегација Црвене звезде у Барселони је имала два дана конструктивних састанака које су прожимали неизвесност да ли ће и ове године Клуб са Малог Калемегдана бити међу три најбоље екипе у Евролигиној породици (конкуренција свих екипа које се такмиче у Евролиги и Еврокупу). И да, то се догодило, још један трофеј, овог пута бронзани ће обогатити пртљаг делегације црвено-белих по повратку у Београд. Мало клубова може да се подичи податком да је у последњој деценији приграбило три ’’Devotion’’ трофеја. Две године узастопно у томе су успели само Црвена звезда и актуелни шампион Евролиге Анадолу Ефес. За сезону 2020/2021 поредак је следећи: Бајерн Минхен је освојио злато, Анадолу Ефес сребро, а као што смо већ рекли бронзани трофеј је отишао у руке Црвене звезде. Образложење Евролиге за додељену награду Црвеној звезди гласи:

Црвена звезда, која је освојила Сребрни трофеј прошле године, освојила је бронзу 2021. године због различитих начина на који је остала у контакту са својим навијачима у сезони која је погођена глобалном пандемијом. Клуб је остварио постављени циљ, да третира навијаче као породицу и уградио је имена навијача у клупски лого. Црвена звезда је придодала свој посебан аудио-визуелни перформанс у пренос званичног броудкастера, поставила 1000 Лед екрана на домаћем терену који су приказивали 1000 навијача, у потпуности брендирала дворану по потребама својих спонзора, креирала пакет Вибер стикера и представила нови званични подкаст КК Црвена звезда.

Велика је част и привилегија наћи се у овако одабраном друштву. У конкуренцији 17 екипа из Евролиге и 24 клубова из Еврокупа, Црвена звезда је проглашена за клуб који је имао трећу најбољу маркетинг и пословну стратегију у сезони 2020/2021. Већ је више пута истакнуто од стране свих тимова у Европи да је ово била извесно најтежа сезона у модерној историји. Суочили смо се са проблемима које нисмо могли ни да замислимо, али смо веровали у рад свих структура клуба, континуитет и чврсте темеље система које смо поставили. Креативност нашег тима је увек била наш највећи адут, нисмо заказали ни ове године у посебним условима. Веома ми је драго ако смо тешку свакодневницу бар мало улепшали нашим навијачима који су нам много недостајали и драго ми је да смо на триплу круну освојену на терену придодали још један трофеј – истакао је директор маркетинга Црвене звезде мтс Јанко Станковић.

Директор клуба Филип Сунтурлић и Јанко Станковић су тренутно у Барселони где се 7. и 8. јула одржава бизнис самит свих клубова Евролиге. Једна од носећих тема ових састанака је управо стратегија клубова за коју је Црвена звезда добила награду, али и даљи изазови, планови и борба у овим посебним условима. Такође, у Барселони ће бити одржана и скупштина клубова Евролиге на којој ће представник Црвене звезде бити директор Филип Сунтурлић.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама