Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Штурм 1:1 (1:0)

Црвена звезда је у генералној проби пред почетак сезоне ремизирала са аустријским Штурмом 1:1. Црвено-бели су током веће дела утакмице контролисали игру и имали иницијативу, а стрелац за наш тим био је Ел Фарду Бен. 

Црвена звезда – Штурм 1:1 (1:0)

Стадион: „Меркур Арена“.

Стрелци: Бен у 11.минуту за Црвену звезду, а Кутеишвили у 83.минуту (из једанаестерца) за Штурм.

Црвена звезда: Борјан (од 80. Поповић), Бакајоко (од 46. Гајић), Панков, Драговић (од 46.Крстовић), Бабић (од 88. Гобељић), Родић (од 60. Ераковић), Саного (од 83. Станић), Николић (од 39. Петровић, а од 86. Диони), Иванић (од 73. Крстичић), Катаи (од 73. Срнић), Бен (од 73. Фалко).

Резерве: Поповић, Гајић, Ераковић, Фалко, Диони, Гаврић, Гобељић, Крстичић, Петровић, Станић, Лазетић, Станковић, Срнић, Крстовић.

Штурм: Зибенханл (од 46. Марић), Горенц-Станковић, Витрих (од 84. Нелсон), Прас, Јебоа (од 66. Кринцер), Китеишвили, Јанчер, Куен, Газибеговић, Љубић, Афенгрубер.

Резерве: Марић, Кринцер, Амоа, Нелсон.

Црвена звезда је последњу припремну утакмицу у Аустрији започела у нешто измењеној формацији, са три централна бека, а дебитовао је Александар Драговић. Иако је био пријатељског карактера, сусрет је имао изузетно висок интензитет од старта.

Прву прилику на мечу имао је Штурм у 2.минуту, али је Борјан сигурном интервенцијом отклонио опасност. Црвено-бели су се након почетног притиска противника, полако стабилизовали и преузимали иницијативу. Вођство је стигло већ у 11.минуту. Иванић је био упоран вршећи пресинг на одбрану Аустријанаца, а након испуцавања Јанчера, лопта је погодила нашу „четворку“ и одбила се до Бена који се ођедном нашао испред Зибенханла. Сјајно га је предриблао и мимоишао и са неколико метара сместио лопту у мрежу – 1:0. Након водећег гола, наши фудбалери су потпуно преузели контролу над игром. Бен је у 18.минуту одлично извео ударац из угла, лопту је закачио Бабић, а потом је стигла до Иванића који није успео да је захвати како треба.

Уследио је нешто мирнија фаза утакмице, а на ново узбуђење се чекало све до 28.минута. Иванић је успео да продре по левој страни и проиграо Катаија, који је „лажњаком“ преварио голмана и једног дефанзивца Штурма, али је његов шут завршио преко гола. Аустријски тим је узвратио у 33.минуту преко Јебое, али је Борјан поново изврсно реаговао. Четири минута касније изванредна акција нашег тима. Катаи је показао колики је мајстор и са два дриблинга се одлично ослободио чувара. Послао је сјајну дијагоналу ка Бакајоку, који је добро центрирао, пребацио лопту на другу страну према Родићу који је „тукао“ преко пречке. Смирај првог полувремена донео је солидан продор Бакајока који је центрирао, али Катаи није успео да упути ударац са ивице казненог простора, те је Црвена звезда на одмор отишла са минималном предношћу.

Одмах на старту другог полувремена, у 48.минуту, судија је досудио пенал за Штурм. Бабић је погрешио у предаји лопте, Јебоа је дошао до ње, ушао у дуел са Саногом и пао и арбитар је показао на белу тачку. Јаншер је извео једанаестерац, али је Милан Борјан фантастично одбранио и резултат је остао непромењен. Три минута доцније, Катаи је још једно сјајно „носио“ лопту двадесетак метара, асистирао за Крстовића који је из непосредне близине погодио спољни део мреже.

У 56.минуту поново изгледна шанса за црвено-беле. Крстовић је ишао кроз средину, дошао до ивице шеснаестерца, додао за Бена, али је голман Штурма био добро постављен. Наставили су изабраници Дејана Станковића да доминирају тереном, а нову опасну прилику пропустили су у 63.минуту, после сјајне акције у којој је учествовало пола екипе. Бен је украо лопту на својој половини, додао до Ераковића, који је испуцао напред ка Крстовићу. Наш нападач је спустио главом до Иванића, који је одмах проследио до Катаија на левом боку. Момак из Србобрана је потом упутио врхунски центаршут за Бена, који је главом погодио стативу. Екипа из Граца је запретила у 70.минуту преко Јаншера, али је Борјан још једном сјајном парадом избацио лопту у корнер.

Нови пенал за екипу из Граца судија је свирао у 82.минуту. Поново је Саного био у контакту са једним играчем Штурма и судија је опет показао на пенал. Сигуран извођач био је Кутеишвили – 1:1. Пред крај меча, црвено-бели су могли да стигну до поготка. У 87.минуту је Крстовић је прохујао кроз средину правовремено проиграо Фалка, који је није најбоље примио и чувар мреже Штурма Марић је успео да спаси гол. Трећи минут надокнаде, донео је последње узбуђење на мечу, када је Станић послао феноменалан ударац, али је његов пројектил Марић избацио у корнер, што је уједно била и последња прилика на мечу.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама