Остали спортови СДЦЗ

Боксери Звезде дочекују Наисус у полуфиналу плеј-офа

Конференција за медије Боксерског клуба Црвена звезда одржана је данас у Прес центру СД Црвена звезда поводом почетка плеј-офа Суперлиге Србије.

Као једина непоражена екипа у националном првенству Црвена звезда има предност домаћег терена и у полуфиналу плеј-офа састаје се са екипом Наисус из Ниша. Први меч је на програму у петак 9. јула од 18 часова на Малом Калемгедану у Београду.

– Црвена звезда ће бити домаћин Наисусу из Ниша, који је заузео 2. место у А групи Суперлиге Србије. То је екипа која је састављена од изузетно квалитетних такмичара, у својим редовима има пет репрезентативаца, а чак четворица су недавно учествовала на Европском првенству у Италији. Неће нам бити нимало лако, посебно из разлога што смо протеклог викенда боксовали са екипом Витезови, односно репрезентацијом Хрватске, и у чијем је саставу било 6-7 репрезентативаца. Тај меч смо решпили у своју корист 12:8, али смо из њега изашли доста потрошени. Наши боксери су зарадили и неке повреде и ових дана смо морали да их опорављамо. Биће у саставу против Наисуса, али је питање да ли ће моћи да дају свој максимум – рекао је Миодраг Милић тренер црвено-белих.

У конкуренцији јуниора за Црвену звезду ће наступити Владимир Бериша (до 57кг) и Христифор Димитров (до 60кг). У конкуренцији сениора за црвено-беле ће боксовати Едис Шерифовић (до 54кг), Кристијан Јовановић (до 57кг), Момчило Јањић (до 60кг), Ненад Јовановић (до 64кг), Џејлан Тоскић (до 69кг), Сандро Полетан (до 75кг), Алекса Марковић (до 81кг), Коста Божовић (до 91кг) и Милутин Станковић (преко 91кг).

Међутим, згуснут распоред мечева није по правилима и прописима лекарске комисије и Црвена звезда ће се залагати да се то промени искључиво због здравља свих боксера.

– По правилима и прописима требало би да две првопласиране екипе из обе групе иду у плеј-оф. Међутим, бојим се да људи који су то организовали нису водили довољно рачуна о здрављу такмичара. Наиме, ми ћемо боксовати сутра са Наисусом, у недељу ћемо бити обавезни да одемо код њих на реванш. Тај меч почиње у 20 часова, трајаће до 23 сата и док се вратимо у Београд биће 2-3 сата ујутру. Већ у 11 часова морамо да идемо на мерење за 3. меч, уколико буде потребан. Ако знамо да се ради о боксерима врхунског квалитета и врхунске физичке припреме где у сваком дуелу долази до такве фреквенције измењених удараца, по 100-150 удараца, и није свеједно када човек од 100кг удари другог човека у главу, а он за два дана опет треба да боксује. Наравно, рећи ће неко, и противници ће бити у истој ситуацији, али где је ту хуманост и где је поштовање прописа које наша лекарска комисија, струковна организација, заговара. Она каже да у току једног месеца не би требало да се одржи више од три меча, на годишњем нивоу више од 25 мечева. Уколико овако остане, ми ћемо овог месеца, у ових 15 дана, имати седам мечева, што је невероватно. Такође, можда и најважнија ствар, како санирати тежину. Бокс је спорт у којем се боксује по категоријама и знамо да свако после меча подигне по 3-4 килограма, а за 24 часа он опет реба да боксује у својој категорији. По мом мишљењу, биће то веома тешко, а једина могућност је да када Наисус допутује у Београд, као и Смобор и Раднички Београд, седнемо и донесемо одлуку да се после тог другог меча, за евентуалну мајсторицу одложи за три-четири дана, да се залече повреде, да се санира тежина и да у мајсторицу уђемо колико толико спремни. Бојим се да ће на овим мечевима бити доста нокаута, а никоме није у интересу да изгубимо боксера кога стварамо неколико година – истакао је Милић.

Председник клуба Зоран Манојловић позиве све љубитеље племените вештине да дођу у петак на меч и уживају у борбама врхунских боксера.

– Желео бих да позовем све љубитеље бокса да присуствују мечу између Црвене звезде и Наисуса сутра у 18 часова на Калемегдану, да пожелим мојим момцима да наставе овако како су кренули без пораза, а ако Бог да да ће и сутра забележити победу. Речено је да имамо проблема са згуснутим календаром такмичења, али надам се да ће такмичарска комисија имати слуха да реши ове проблеме – поручио је Манојловић.

Уколико наши боксери тријумфују биће то 10. меч ове сезоне без изгубљеног бода. Резултат за понос и дику БК Црвена звезда и читавог спортског друштва.

Капитен црвено-белих Сандро Полетан, (1997. годиште) студент пете године медицине, каже да је читава екипа поносна на досадашње резултате.

– Изузетно сам поносан на нашу екипу што је наставила низ победа. Једини смо у Суперлиги без пораза. Како је ишао меч за мечом, тако је било све теже и теже, а очекује нас још тежи период. Спортисти Црвене звезде имају јак менталитет и таква атмосфера влада и у нашој екипи. Звезда увек циља на највише, а ми имамо ту снагу. Још да имамо и спортске среће и верујем да смо спремни да пишемо историју – рекао је капитен нашег тима.

Меч између Црвене звезде и Наисуса преносиће Арена спорт на војим каналима.

– Желим да поздравим све грађане Србије, Републике Српске и Босне и Херцеговине и да их позовем да обавезно гледају мечеве Црвене звезде и Наисуса. Ко нема могућност да дође у Београд, моћи ће да гледа уживо на телевизији на каналима Арена спорт. Биће то права посластица и обећавамо добре борбе и срце на рингу – поручио је тренер Мићо Полетан.

Први тренер Црвене звезде Миодраг Милић захвалио се Ненаду Боровчанину на свему што чини за српски бокс.

– Захвалио бих се и председнику Боксерског савеза Србије Ненаду Боровчанину који нам је омогућио да се Црвена звезда налази скоро 80 дана на припремама што на Златибору, што на Авали, тако да смо кроз тај заједнички рад избрусили форму и такмичаре који су били пред завршетком својих каријера, вратили смо у бокс и од њих направили потенцијалне репрезентативце где свако од њих има реалну шансу да се избори за одлазак на Светско првенство – закључио је Милић.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама