Fudbal Fudbal/Vesti

Dioni: Cilj je Liga šampiona

Izvor: SD Crvena zvezda

Crvena zvezda je danas predstavila veliko pojačanje Luisa Dionija. Reč je o dokazanom francuskom napadaču koji ima zavidno iskustvo u francuskoj ligi gde godinama pruža sjajne partije. Dioni je istakao zadovoljstvo što će sa Crvenom zvezdom imati šansu da se bori za plasman u Ligu šampiona.

Cilj je ulazak u Ligu šampiona. To bi bilo veliko dostignuće i prva dobra stvar za klub i za mene lično. Nadam se da ću pružiti najbolju igru u mojoj karijeri i pokazati svoj talenat – rekao je Dioni.

On je gledao utakmice našeg kluba i upoznat je sa njegovom veličinom.

– Gledao sam Crvenu zvezdu u Ligi Evrope prošle sezone. Bio sam impresioniran zato što sam video veoma jaku ekipu. Srećan što sam došao ovde u klub i hvala svim navijačima na dobrodošlici koju su mi uputili preko društvenih mreža.

Dioni je o Crvenoj zvezdi pričao sa svojim dosadašnjim saigračima u Francuskoj.

– Pričao sam sa mojim saigračima u Anžeu. Rekli su mi da je reč o velikom klubu i da je ogroman pritisak i da je to ekipa koja ima sjajne navijače pred kojima je uživanje igrati.

Zvezdin novi napadač će imati pomoć jer neće biti jedini u timu koji govori francuski jezik, a takođe je izneo i svoje utiske nakon prvog treninga.

Da, tako je. Ben i Bakajoko govore francuski, tako da će biti lakše sa njima. Jutarnji trening je bio moj prvi u Crvenoj zvezdi. U sportskom delu je bilo dosta trčanja i uvežbavanja pas igre, kao i rada na fizičkoj kondiciji kako bismo bili snažniji za početak sezone – zaključio je Dioni.

Sportski direktor Mitar Mrkela je istakao zadovoljstvo zbog dolaska Dionija.

Drago mi je da je Dioni postao deo Crvene zvezde. Trener Stanković je tražio profil napadača kao što je Dioni. Različit je u odnosu na tipove napadača koje trenutno imamo. Brz je i agresivam, dobro pritiska protivničku odbranu i napada prostor i verujem da će se brzo uklopiti u zahteve Dejana Stankovića. Dolazi iz jake lige kao što je francuska, gde je odigrao dosta mečeva i stekao iskustvo. Siguran sam da će mnogo značiti našem timu – kazao je Mrkela.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama