Fudbal Fudbal/Vesti

Crvena zvezda – Arđeš 3:0 (1:0)

Izvor: SD Crvena zvezda

Crvena zvezda je savladala Arđeš u trećoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Austriji. Sigurnom igrom crveno-beli su došli do nove pobede, a strelac prvog gola bio je Veljko Nikolić, dok je mrežu Rumuna dva puta pogađao Nikola Krstović.

Crvena zvezda – Arđeš 3:0 (1:0)

Strelci: Nikolić u 14. i Krstović u 62. i 89.minutu za Crvenu zvezdu

Crvena zvezda: Borjan (od 69. Gordić), Bakajoko (od 69. Srnić), Eraković (od 69. Pankov), Degenek, Rodić, (od 69. Babić), Sanogo (od 69. Krstičić), Kanga (od 46. Stanković), Nikolić (od 69. Petrović), Falko (od 46.Vukanović), Gavrić (od 69. Lazetić), Pavkov (od 46. Krstović).

Rezerve: Gordić, Babić, Pankov, Krstičić, Petrović, Stanić, Lazetić, Stanković, Matić, Srnić, Gobeljić, Vukanović, Krstović.

Arđeš: Greab, Tofan, Turda, Boldor, Musat, Meza, Serban, Palic, Viana, Tanase, Lupeta.

Rezerve: Krojtoru, Pitian, Migel, De Jonge, Barbu, Teleš, Homciju, Krivak, Moisije, Dumitrasku, Bitui, Koman, Isijan.

Krenuli su od starta ofanzivno crveno-beli fudbaleri i prvo uzbuđenje dogodilo se već u drugom minutu. Falko je oštro centrirao iz slobodnog udarca pravo u „srce“ šesnaesterca, ali niko od naših igrača nije uspeo da zahvati loptu.

Posed lopte i inicijativa dali su plodove već u 14.minutu. Akciju je sa svoje polovine započeo Eraković, dodao do Nikolića koji je sa sredine terena poslao dijagonalu ka Falku. Italijan je povukao loptu nekoliko metara, a zatim proigrao Bakajoka koji se ubacio po desnoj strani i „iz prve“ centrirao ka Sanogu, koji je propustio loptu do Nikolića. Sjajno je mladi vezista na desetak metara od gola prevario jednog defanzivca gostiju i levom nogom pogodio mrežu – 1:0. Dva minuta kasnije nova dobra kombinacija Falka i Bakajoka, koji je uputio centaršut. Lopta je prošla kroz šesnaesterac, na nju je natrčao Rodić i šutirao u golmana Greaba. Odbitak je „pokupio“ Kanga, ali je izblokiran i lopta je završila u korneru.

U 27.minutu prvi pokušaj rumunskog tima iz slobodnog udarca, ali je Milan Borjan sigurno intervenisao.

Trener Dejan Stanković tokom rada na pripremama insistira na tranziciji i brzom prenosu lopte, kao i izmeni pozicija, što su crveno-beli uspešno sprovodili u delo i na kontrolnim utakmicama. Falko i Gavrić su se neprestano ubacivali u sredinu terena, a takođe su se i rotirali po bokovima. Posle jedne takve promene pozicija u 31.minutu, Pavkov je spustio loptu za Kangu, koji je sjajno uočio Falka na levoj strani, koji je oštro šutirao, ali je jedan igrač Arđeša uklizao i lopta je otišla u korner. Nastavili su crveno-beli da diktiraju tempo, a do kraja poluvremena vredne pomena su dve polušanse u kojima su se našli Falko i Pavkov.

Drugo poluvreme crveno-beli su nastavili sa inicijativom, ali je falilo preciznosti u završnom pasu. Takva situacija trajala je do 62.minuta. Sanogo je sa centra uputio loptu ka Nikoliću koji je prosledio pas ka Stankoviću. Lopta se odbila do Krstovića, koji je sa nešto manje od 20 metara snažnim udarcem poslao loptu u donji desni ugao Arđešovog gola – 2:0. Sedam minuta docnije, trener Dejan Stanković je zamenio sedmoricu igrača, tako da su priliku dobili i izdanci naše Omladinske škole – Nikola Stanković, Nemanja Gordić i Marko Lazetić. Upravo je Lazetić, minut kasnije sjajno prošao po desnoj strani, ušao u kazneni prostor, ali je njegov pokušaj bio izblokiran. I u 80.minutu je mladi napadač bio u šesnaestercu, dobro se zagradio, ali nije uspeo da uputi udarac.

A onda je usledila izvanredna kombinacija Crvene zvezde u 89.minutu. Pankov je poslao dugu loptu ka Vukanoviću koji je glavom vratio do Degeneka. Zvezdin Kninjanin je odigrao dupli pas sa Krstičićem, a onda fenomenalno proigrao Vukanovića koji se ubacio po levoj strani, ušao u šesnaesterac, sjajno dodao za Krstovića koji je na oko 12 metara od gola prihvatio loptu i plasirao je u mrežu – 3:0. Bio je to njegov drugi pogodak na meču za još jednu sigurnu pobedu crveno-belih na pripremama u Austriji.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama