Blog Košarka Košarka/Vesti CZBG

Ne daj se Zvezdo pasjim sinovima!

Bitka oko KK Crvena zvezda traje.

Možda neki navijači nisu svesni svega onoga što se dešava u i oko našeg košarkaškog kluba, ali to nam ne daje za pravo da zatvaramo oči pred činjenicama da neko želi da se dočepa vlasti u KK Crvena zvezda tako što će rušiti i podrivati naš klub.

Ako nekome, u zadnjih nekoliko godina, nije bilo jasno da braća Vučić pokušavaju da sruše Nebojšu Čovića i preuzmu vlast u Zvezdi, onda su se verovatno svima otvorile oči ovim poslednjim dešavanjima i vraćanjem Željka Obradovića u Partizan.

Pazite, sa sportske strane niko od Zvezdinih navijača nema ništa protiv da se Obradović vrati u klub u kome je ostvario najveću afirmaciju. Na kraju krajeva, mnoge od nas koji navijamo za Crvenu zvezdu i nije previše briga šta se dešava u komšijskom taboru. Ali izuzetno bode oči to što je predsednik države, Aleksandar Vučić, izjavio povodom dolaska Obradovića. Pre nego prenesemo njegove reči bitno je da se osvrnemo na to da se predsednik meša u sve, kao neka mirođija koja mora da začini svako jelo. I to njegovo mešanje postaje neukusno, a iz aviona je vidljivo da ovim poslednjim mešanjem oko dolaska Obradovića želi da zaprži čorbu predsedniku KK Crvena zvezda, Nebojši Čoviću, jer je izuzetno ljubomoran što onomad naš predsednik kluba nije dopustio da Andrej Vučić, brat predsednika Srbije, preuzme Crvenu zvezdu.

Ta događanja su i te kako ostavila traga na finansijsku situaciju u Crvenoj zvezdi, a o tome se i pisalo kako su se neki sponzori povukli i kako neki nisu slali obećani novac. U svemu tome Zvezda je plivala sa glavom iznad vode i uspevala da postiže odlične rezultate, posebno u regionalnom i domaćem prvenstvu. Ipak, očito je da je došlo neko vreme u kome se radi na tome da KK Crvena zvezda ne treba više da bude na tronu, a i sam predsednik Čović je nekoliko puta govorio o tome da ne zna da li će da se i dalje kandiduje za predsednika, verovatno aludirajući da ne može da se bori sa onim koji se meša u sve.

Upravo ta osoba se nedavno oglasila povodom dolaska Željka Obradovića u Partizan, rečima: “Želim mu mnogo uspeha i pobeda i da i Partizan i Srbiju vrati na evropski tron”
I ptice na grani zanju da se Obradović ne bi vratio u Partizan da mu nije obećana plata i buddžet kakvu mogu da obezbede samo velikani evropske košarke. A tu platu mu sigurno nije obećao Ostoja Mijailović jer ni taj ne sme ni da prdne bez da mu predsednik nešto ne kaže jer je ovaj deo njegove vladajuće stranke.

Ovim činom se predsednik Srbije stavio na strau onih koji su decenijama uništavali Crvenu zvezdu i koji nisu birali sredstva kako da ponize naš klub i da nas dovedu na rub egzistencije. Neki veruju da je to uradio zbog predstojećih izbora, dok drugi misle da je to čist revanšizam jer Andreju nije bilo dopušteno da preuzme Zvezdu.

Šta god da je u pitanju Crvenoj zvezdi i njenom predsedniku ostaje da se bore za ime i ugled našeg kluba, a nama da ih podržimo u svemu bez obzira koliko velik protivnik bio – i u sportskim i van sportskim okvirima. Jedino ostaje pitanje da li će organizovani navijači (Delije), a i oni koji to nisu, dići svoj glas protiv predsednika i svega onoga što se očito ovih dana radi protiv Crvene zvezde, a u korist Partizana. Grobari, koji su svojevremeno skandirali predsedniku Srbije sada ćute jer čim su milioni ušli u njihov klub zaboravljaju sve i sada im ne smeta ni Vučić, ni njegovi milioni koji ulaze u KK Partizan. Sve je očito i sve je jasno kao dan, a posebno nakon današnjeg potpisa Kevina Pantera za 3 miliona za dve godine. 

Ne daj se Crvena zvezdo, ne dajte se Cigani, ne daj se predsedniče Čoviću!

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by KKCZ INSAJDER (@kkcz_insajder)

 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama