Фудбал Фудбал/Вести

Крстичић поново у Звезди

Дрес Црвене звезде је по други пут задужио искусни везни фудбалер Ненад Крстичић, који се обавезао на трогодишњу верност нашем клубу.

Крстичић се прикључио саиграчима на припремама у Аустрији, а није могао да сакрије осмех због повратка у омиљени клуб.

– Осећам се као да нисам ни одлазио. Саиграчи су ме одмах прихватили на прави начин. Знам да је Црвена звезда права породица и већ дуже времена ми је била жеља да се вратим. Сада се то остварило. Синоћ сам стигао, хтео сам да одгледам утакмицу, али нисам стигао, па сам саиграче сачекао у хотелу. Пресрећан сам што сам опет са њима овде. Управо то ме је највише вратило – емоција и љубав према Звезди. Кад сам отишао у Грчку, изгубио сам ту емоцију за фудбалом. Ипак, играти у Звезди је нешто посебно, то нема везе са новцем, само са оним што осећаш. Хоћу да наставимо тамо где смо стали – почео је Крстичић.

Не бира позицију у тиму, спреман је да одговори свим захтевима Крстичић.

– Где тренер каже – ту ћу играти. Нисам ту одлучујем, већ да помогнем екипи колико је могуће. Најбитније ми је да будем спреман, јер код Мистера знам још из Италије како то иде. Мора да се буде фит да би се одговорило свим захтевима.

Иако није физички био у нашем клубу, Крстичићево срце је црвено-белом, о чему говори да је помно пратио све наше утакмице.

– Дешавало ми се да не одем да одиграм утакмицу тамо, како бих гледао Звезду. Рекох већ, много ми је недостајало све ово. Спреман сам да дам све од себе. Испратио сам и меч са Арисом јуче из хотела. Веома су квалитетна екипа, играли су леп фудбал прошле године, али то нису показали против нас. Они јесу тврди и агресивни, али смо одиграли на прави начин и заслужено победили. Имамо већи квалитет од њих, видело се. Није битан резултат на припремама, али значи нам да се настави победнички низ. Почео сам и да „хватам“ шта је оно што Мистер тражи од играча на терену. Наравно, треба још да причамо, али желим што боље да се уклопим.

Говорио је Крстичић о амбицијама за наредну сезону и познанству са Катаијем.

– Дошао сам овде да наставимо где смо стали. Очекујем пласман у Лигу шампиона и дуплу круну. Наравно да сам сво време био у контакту са Катаијем. Играли смо заједно у Алавесу. Мајстор фудбала. Драго ми је што ћемо поново играти заједно.

И за крај, открио је Крстичић на шта прво помисли када чује Црвена звезда.

– Љубав, емоција. То је нешто што ме веже за овај клуб и због чега сам се вратио. Звезда је оно због чега сваки човек треба да игра фудбал. Пун стадион, сјајни навијачи, велики клуб – закључио је Крстичић.

О томе колико је Крстичић велико појачање за нас, говори и спортски директор Митар Мркела.

– Драго ми је што се Крстичић вратио у Црвену звезду. Био је важан човек у нашим великим успесима, како на терену, тако и у свлачионици. У прошлом мандату се од првог дана прилагодио, као да је рођен овде, као да је играо у млађим селекцијама, иако није. Верујем да ће тако бити и сада. Драго ми је што смо успели да остваримо жељу тренера Станковића који је хтео Крстичића у тиму. Он као профил може да игра са сваким на средини терена и да га направи бољим. Доноси искуство, играо је у јаким лигама, био је и код нас. Доноси нам мир и стабилност – почео је Мркела.

Детаљније је наш спортски директор говорио о прелазном року.

– Прелазни рок иде својим путем. Имамо жеље, разговарамо… Желимо да доведемо нападача који је другачији профил од оног што имамо. Када то одрадимо, малтене смо склопили тим. Задовољни смо оним што имамо. Заиста је ово добар тим и све оно што будемо довели, биће у фукнцији додантог ојачавања тима – закључио је Мркела.

Крстичић је у првом наврату у црвено-белом дресу наступио 64 пута уз шест постигнутих голова. Био је део екипе Владана Милојевића која је освојила шампионску титулу, играла Лигу шампиона и Лигу Европе.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама