Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Aris 2:1 (0:0)

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Aris rezultatom 2:1 u drugoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Austriji. Izabranici Dejana Stankovića su imali inicijativu tokom svih 90 minuta, potpuno dominirali u svim segmentima igre i zasluženo došli do pobede. Strelci za crveno-bele bili su Srđan Babić i Gelor Kanga iz jedanaesterca.  

Crvena zvezda – Aris 2:1 (0:0)

Strelci: Babić u 59. i Kanga u 81. minutu (iz jedanaesterca) za Crvenu zvezdu, a Bertoljo u 78. minutu (iz jedanaesterca) za Aris.

Crvena zvezda: Popović, Gajić (od 65. Bakajoko), Pankov (od 65. Eraković), Babić (od 65. Degenek), Rodić (od 46. Gobeljić), Petrović (od 65. Kanga), Nikolić (od 65. Sanogo), Ivanić (od 65. Gavrić), Katai (od 65. Srnić), Ben (od 65. Falko), Krstović (od 65. Pavkov).

Rezerve: Gordić, Degenek, Bakajoko, Kanga, Pavkov, Falko, Gavrić, Eraković, Sanogo, Srnić, Gobeljić.

Aris: Kuesta, Ganea, Marmaridis, Delizisis, Aslanidis, Matila, Krimicas, Gama, Cagalidis, Garsija, Manos.

Igrali su još: Sjampanis, Bertoljo, Martinis, Mansini, Šakić, Sundgren, Benaluan, Pašeko, Bruno.

Lepo vreme u Štegersbahu sačekalo je fudbalere oba tima. U sastavu Crvene zvezde bile su tri promene u odnosu na duel sa GAK-om. Umesto Seku Sanoga, Filipa Falka i Milana Pavkova, na terenu su od prvog minuta bili Njegoš Petrović, El Fardu Ben i Nikola Krstović.

Krenuli su ofanzivno od starta fudbaleri crveno-belih i prvu šansu imali već nakon 10 sekundi. Rodić je poslao dugu loptu od centra igrališta ka Krstoviću, ovaj glavom spustio za Ivanića koji je šutirao sa nekih 13-14 metara, ali preko prečke.

Nova izgledna situacija dogodila se u šestom minutu. Katai, koji je na ovoj utakmici nosio kapitensku traku, se veštim driblingom oslobodio dvojice igrača Arisa, poslao loptu ka Rodiću koji je oštro centrirao, ali niko nije uspeo da zahvati njegovu ubačenu loptu. Novi opasan napad Zvezda je imala u 13.minutu. Ivanić je centrirao iskosa sa leve strane, Katai prebacio loptu glavom do Bena, koji je bio u duelu sa jednim defanzivcem Arisa, uspeo da šutira, ali je sudija dosudio prekršaj našem krilnom igraču. Samo tri minuta kasnije, ponovo su zapretili crveno-beli. Raspoloženi Mirko Ivanić je „nosio“ loptu po levom boku, krenuo u sredinu, dodao za Krstovića koji je pokušao udarcem po zemlji, ali pravo u Kuestu.

U 21.minutu najbolja prilika u prvom poluvremenu. Petrović je proigrao Kataija, a ovaj „iz prve“ pronašao Krstovića koji je izašao „oči u oči“ sa Kuestom koji je uz dosta muke uspeo da zaustavi njegov pokušaj. Usledio je nešto mirniji period susreta u kome se igralo uglavnom na sredini terena bez opasnosti po gol, sve do 31.minuta. Katai je predriblao po levoj strani Ganeu, i uputio odličan udarac, ali pored gola. Još jedna povoljna prilika za izabranike Dejana Stankovića u prvom poluvremenu zbila se u 39.minutu. Ben je odlično prošao po desnoj strani, pravovremeno uposlio Gajića koji je šutirao, ali je bio izblokiran i lopta je otišla u korner.

Prvo uzbuđenje u drugom poluvremenu desilo se u 50.minutu, kada je Katai „tukao“ iz slobodnog udarca, ali je lopta prohujala pored desne stative golmanovog gola. Devet minuta kasnije, crveno-beli su napokon stigli do zasluženog vođstva. Slobodan udarac za naš tim iskosa sa desne strane izveo je Ben, poslavši loptu u „srce“ šesnaesterca. Najviši u skoku bio je Srđan Babić i glavom matirao golmana Sjampanisa – 1:0.

Nastavili su naši prvotimci sa napadima nakon postignutog gola. Katai je u 62.minutu prošao kroz sredinu, maestralno proigrao Bena, ali je reprezentativac Komorskih ostrva šutirao pored gola. U 65.minutu trener Stanković je izmenio devetoricu igrača, ali je Crvena zvezda nastavila sa pritiskom na gol Grka. Već u 66.minutu, Srnić je mogao da se upiše u strelce, ali je njegov udarac zaustavio golman Arisa. Dva minuta docnije, nova sjajna šansa za naše fudbalere. Pavkov je ukrao loptu jednom protivničkom igraču, poslao sjajno dodavanje na desnu stranu ka Falku, koji je prevario dvojicu svojih čuvara, izvanredno šutirao, ali je lopta ipak otišla pored gola.

U 75.minutu crveno-beli su nepotrebno kombinovali ispred svog šesnaesterca, lopta se odbila do Bertolja koji je pao posle duela sa Degenekom i sudija je pokazao na belu tačku. Jedanaesterac je izveo naš bivši fudbaler Mateo Garsija, ali je šutirao preko gola. Samo dva minuta kasnije, arbitar je ponovo dosudio penal. Sanogo i Bruno su bili u kontaktu, a njihov obostrani kontakt, sudija je okarakterisao kao faul za najstrožu kaznu. Precizan je bio Bertoljo – 1:1. Nakon izjednačenja, crveno-beli su odmah uzvratili po desnom boku. Falko je proigrao Bakajoka, ovaj ušao u kazneni prostor, gde ga je oborio Martinis, a sudija je ponovo dosudio jedanaesterac, ovaj put za Crvenu zvezdu. Siguran izvođač u 81.minutu je bio Gelor Kanga – 2:1. Do kraja susreta nije bilo više prilika za promenu rezultata, te su crveno-beli zabeležili i drugu pobedu u pripremnom periodu.

Sledeću utakmicu Crvena zvezda igra 5.jula protiv rumunskog Arđeša.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama