Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Арис 2:1 (0:0)

Фудбалери Црвене звезде савладали су Арис резултатом 2:1 у другој контролној утакмици на припремама у Аустрији. Изабраници Дејана Станковића су имали иницијативу током свих 90 минута, потпуно доминирали у свим сегментима игре и заслужено дошли до победе. Стрелци за црвено-беле били су Срђан Бабић и Гелор Канга из једанаестерца.  

Црвена звезда – Арис 2:1 (0:0)

Стрелци: Бабић у 59. и Канга у 81. минуту (из једанаестерца) за Црвену звезду, а Бертољо у 78. минуту (из једанаестерца) за Арис.

Црвена звезда: Поповић, Гајић (од 65. Бакајоко), Панков (од 65. Ераковић), Бабић (од 65. Дегенек), Родић (од 46. Гобељић), Петровић (од 65. Канга), Николић (од 65. Саного), Иванић (од 65. Гаврић), Катаи (од 65. Срнић), Бен (од 65. Фалко), Крстовић (од 65. Павков).

Резерве: Гордић, Дегенек, Бакајоко, Канга, Павков, Фалко, Гаврић, Ераковић, Саного, Срнић, Гобељић.

Арис: Куеста, Ганеа, Мармаридис, Делизисис, Асланидис, Матила, Кримицас, Гама, Цагалидис, Гарсија, Манос.

Играли су још: Сјампанис, Бертољо, Мартинис, Мансини, Шакић, Сундгрен, Беналуан, Пашеко, Бруно.

Лепо време у Штегерсбаху сачекало је фудбалере оба тима. У саставу Црвене звезде биле су три промене у односу на дуел са ГАК-ом. Уместо Секу Санога, Филипа Фалка и Милана Павкова, на терену су од првог минута били Његош Петровић, Ел Фарду Бен и Никола Крстовић.

Кренули су офанзивно од старта фудбалери црвено-белих и прву шансу имали већ након 10 секунди. Родић је послао дугу лопту од центра игралишта ка Крстовићу, овај главом спустио за Иванића који је шутирао са неких 13-14 метара, али преко пречке.

Нова изгледна ситуација догодила се у шестом минуту. Катаи, који је на овој утакмици носио капитенску траку, се вештим дриблингом ослободио двојице играча Ариса, послао лопту ка Родићу који је оштро центрирао, али нико није успео да захвати његову убачену лопту. Нови опасан напад Звезда је имала у 13.минуту. Иванић је центрирао искоса са леве стране, Катаи пребацио лопту главом до Бена, који је био у дуелу са једним дефанзивцем Ариса, успео да шутира, али је судија досудио прекршај нашем крилном играчу. Само три минута касније, поново су запретили црвено-бели. Расположени Мирко Иванић је „носио“ лопту по левом боку, кренуо у средину, додао за Крстовића који је покушао ударцем по земљи, али право у Куесту.

У 21.минуту најбоља прилика у првом полувремену. Петровић је проиграо Катаија, а овај „из прве“ пронашао Крстовића који је изашао „очи у очи“ са Куестом који је уз доста муке успео да заустави његов покушај. Уследио је нешто мирнији период сусрета у коме се играло углавном на средини терена без опасности по гол, све до 31.минута. Катаи је предриблао по левој страни Ганеу, и упутио одличан ударац, али поред гола. Још једна повољна прилика за изабранике Дејана Станковића у првом полувремену збила се у 39.минуту. Бен је одлично прошао по десној страни, правовремено упослио Гајића који је шутирао, али је био изблокиран и лопта је отишла у корнер.

Прво узбуђење у другом полувремену десило се у 50.минуту, када је Катаи „тукао“ из слободног ударца, али је лопта прохујала поред десне стативе голмановог гола. Девет минута касније, црвено-бели су напокон стигли до заслуженог вођства. Слободан ударац за наш тим искоса са десне стране извео је Бен, пославши лопту у „срце“ шеснаестерца. Највиши у скоку био је Срђан Бабић и главом матирао голмана Сјампаниса – 1:0.

Наставили су наши првотимци са нападима након постигнутог гола. Катаи је у 62.минуту прошао кроз средину, маестрално проиграо Бена, али је репрезентативац Коморских острва шутирао поред гола. У 65.минуту тренер Станковић је изменио деветорицу играча, али је Црвена звезда наставила са притиском на гол Грка. Већ у 66.минуту, Срнић је могао да се упише у стрелце, али је његов ударац зауставио голман Ариса. Два минута доцније, нова сјајна шанса за наше фудбалере. Павков је украо лопту једном противничком играчу, послао сјајно додавање на десну страну ка Фалку, који је преварио двојицу својих чувара, изванредно шутирао, али је лопта ипак отишла поред гола.

У 75.минуту црвено-бели су непотребно комбиновали испред свог шеснаестерца, лопта се одбила до Бертоља који је пао после дуела са Дегенеком и судија је показао на белу тачку. Једанаестерац је извео наш бивши фудбалер Матео Гарсија, али је шутирао преко гола. Само два минута касније, арбитар је поново досудио пенал. Саного и Бруно су били у контакту, а њихов обострани контакт, судија је окарактерисао као фаул за најстрожу казну. Прецизан је био Бертољо – 1:1. Након изједначења, црвено-бели су одмах узвратили по десном боку. Фалко је проиграо Бакајока, овај ушао у казнени простор, где га је оборио Мартинис, а судија је поново досудио једанаестерац, овај пут за Црвену звезду. Сигуран извођач у 81.минуту је био Гелор Канга – 2:1. До краја сусрета није било више прилика за промену резултата, те су црвено-бели забележили и другу победу у припремном периоду.

Следећу утакмицу Црвена звезда игра 5.јула против румунског Арђеша.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама