ин мемориам Кошарка Сећања

Прошло је 15 година од одласка нашег Бобана

Извор: СД Црвена звезда

Данас у понедељак 28.06.2021. године навршава се 15 година од смрти нашег легендарног кошаркаша Слободана Бобана Јанковића.

Легендарни Бобан или „Гуза“ како смо га сви који волимо црвено-белу боју звали провео је деценију у Црвеној звезди и посебним шмеком и умећем на терену стекао је огроман број поштовалаца који су волели тај кошаркашки виц и мангуплук који је Бобан имао и којим је знао да надокнади много тога…

Након Црвене звезде, Војводине, па повратка у Црвену звезду, одлазио у Панионис где је брзо постао љубимац навијача и један од водећих играча.

Нажалост, прекинуо је каријеру на тужан и трагичан начин, на утакмици против Панатинаикоса 1993.године и остао доживотно парализован, а преминуо је 2006.у Грчкој,.

Нашег Бобана више нема, али остало је сећање на једног великог кошаркаша који је на посебан начин оплеменио ову игру.

За Црвену звезду је одиграо 326 мечева и постигао 3.481 поен, а иза њега остају бројне урбане легенде и митови попут оних да је наш некадашњи тренер Влада Ђуровић често изјављивао „да није тренирао паметнијег играча у свом животу“, а памте се и симултанке у дресу Црвене звезде, али и Паниониоса због којих је добио у Грчкој надимак „Српски Лери Бирд“.

Слободан Бобан Јанковић је рођен у Лучанима 15.децембра 1963.године, а преминуо је 28. Јуна 2006.године на острву Родос.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама