Фудбал Фудбал/Вести

Станковић: Циљеви у Звезди су увек највећи

У сјајном расположењу је шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић дочекао старт нове сезоне. Стручњак који је претходне сезоне наш тим довео до дупле круне и пролећа у Европи, верује у то да ова година може бити још успешнија.

– Звезда је велика обавеза. Овде је лепо, али и тешко. Не бежимо од обавеза, амбиција и циљева и тако гледамо и на ову сезону. Не одустајемо од зацртаних ствари. Све што можемо да „нападнемо“, то ћемо и атаковати као и прошле године. Битна је групна фаза у Европи, као и првенство и куп. То су циљеви и ствари које заслужује Звезда и наши навијачи – почео је Станковић.

Црвено-беле већ 21. јула очекује почетак квалификација за Лигу шампиона.

– Да би ушао у групну фазу најелитнијег европског клупског такмичења, мораш да побеђујеш шампионе. Ми једног таквог противника имамо већ у другом колу, два јака клуба, ко год да прође имаћемо изузетно тежак задатак, иако смо могли и боље да прођемо на том жребу. Ако желимо да играмо Европу, морамо да побеђујемо шампионе, биће тешко, али не одустајемо од циља. Сачували смо окосницу тима, тиме сам веома задовољан. Стрпљиво радимо на појачањима, ради се о два до три циљана играча, која треба да донесу квалитет групи како бисмо на прави начин напали квалификације за Лигу шампиона.

Није крио Станковић да је наш стручни штаб већ анализирао потенцијалне противнике у квалификацијама за Лигу шампиона.

– Наравно да смо гледали и анализирали потенцијалне противнике у другом колу. Знамо све о њима, али има времена, прво да видимо ко ће да прође и на кога ћемо се фокусирати. Почетак је припрема, радићемо на нама и нашој игри, трудити се да елиминишемо неке ствари. Играјући на три дана прошле године, све смо у ходу радили, али сад имамо времена за све.

Говорио је шеф стручног штаба и о потенцијалном појачању на позицији нападача.

– Нападач је једно од одговорнијих места у тиму, ради се о играчу који доноси превагу и разлику, квалитет, голове, бодове. Он директно утиче на неке ствари. Ми већ 17. јула почињемо такмичење у првенству, четири дана касније крећу и квалификације за Лигу шампиона. Надам се да ћемо у наредних седам дана завршити и тај део приче који се тиче довођења нападача.

Осврнуо се шеф стручног штаба и на статус Дијега Фалћинелија.

– Дијегу је истекла позиција, он је одрадио све због чега је дошао. Било је ту нажалост и короне и повреда, тако да можда није завршио сезону како смо сви очекивали. Међутим када заокружимо целу причу – он је одрадио поштен и добар посао у Звезди.

Истакао је Станковић да су црвено-бели стигли на почетак припрема одморни и спремни за напоран рад који их очекује.

– Стање екипе је одлично. Стандардно имамо програм и пре него што почнемо окупљање. Наменски смо дали већи одмор. Иза нас је напорна сезона. Битно ми је да се екипа добро одмори, како бисмо могли квалитетно да радимо. Ништа нисмо препустили случају.

Александар Драговић појачао је наш тим, а шеф стручног штаба Дејан Станковић имао је само речи хвале за момка који наступа на позицији штопера.

– Драговић ће добити мини одмор. Ради се о момку са великим интернационалним искуством, који пружа одличне партије. Милуновић је напустио клуб, дошао је Драговић, не губимо на квалитету и искуству. Он је одиграо много јаких утакмица и сигуран сам да ће да да велики допринус развоју младих играча, који ће имати у тиму лидере попут њега, Катаија, Иванића. Имамо младе играче, ту су Лазетић, Станковић и Матић. Имаће од кога доста тога да науче. То је прави пут, да сви млади момци као што су прошле године били Гаврић, Николић и Петровић напредују и да их полако укључујемо у систем.

Станковић је говорио и о актуелном Европском првенству.

– Европско првенство још увек траје. Другачије се ради у овом моменту. Неко ко је у Италији има још два месеца прелазног рока, немају разлога да журе. И они који би променили средину чекају Серију А или нешто друго. Нама је битно да то завршимо у року. Италија је та која ми се највише свиђа. Манћини је направио доста са овом екипом, 30 утакмица без пораза, ако не приме гол, обарају рекорд стар много година. По свему приказаном су изузетно константни и коректни – закључио је Дејан Станковић.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама