Vaterpolo Vaterpolo/Vesti SDCZ

Mesa: Ponosna sam što sam prva strana igračica u Zvezdi

Ženski vaterpolo klub Crvena zvezda bio je u nedavno završenoj sezoni jači za 24-godišnju kubansku vaterpolistkinju, Sesiliju Diaz Mesu, koja je prva strana igračica koja je zaigrala za Crvenu zvezdu.

Bivša igračica ruske Uraločke i mađarskog Senteša u februaru je stigla u Beograd i već u prvoj utakmici je pokazala da je veliko pojačanje, pošto je postigla sedam golova protiv Spartaka, a mnogo je značila mladom sastavu Zvezde i kasnije, u odlučujućim mečevima.

– Klub mi se veoma sviđa, stekla sam jedno novo iskustvo i mislim da sam se zbog svoje ličnosti brzo uklopila. Prvi put boravim u Beogradu, koji mi se svideo od prvog trenutka. Ljudi su vrlo ljubazni, veseli, predusetljivi – kaže Sesilija.

Sesilija Diaz MesaZa Zvezdu je u nedavno završenoj sezoni odigrala 17 utakmica i postigla 41 pogodak. Najefikasnija je bila u prvom meču, protiv Spartaka, kada je postigla sedam golova. Šest puta je bila strelac protiv Taša 2000, a često je tresla mrežu Palilule, pa je u pet susreta sa ovim rivalom postigla 12 golova, dok se protiv Vojvodine sedam puta upisala u strelce na četiri odigrane utakmice.

– Pokazale smo u završnici sezone da možemo mnogo. Nije mi jasno šta nam se događalo na pojedinim utakmicama, ali smo protiv Vojvodine i polufinalu protiv Palilule pokazale da možemo protiv svih da igramo.

Kubanska vaterpolistkinja je u ranijim sezonama igrala u Mađarskoj i Rusiji, gde je kvalitet ženskog vaterpola na mnogo višem nivou.

 U Srbiji neke ekipe imaju visok nivo, kao i neke dobre igračice, ali svakako da nije nivo igre kao u Mađarskoj ili Rusiji. Nedostaje kvalitet takmičenja i da ekipe budu ujednačenije, jer su samo tri od osam ekipa na dobrom nivou – kaže Sesilija i dodaje na čemu crveno-bele treba da rade u budućnosti:

– Ekipa mora da poboljša periferni vid, da naučimo da igramo 30 sekundi, da poboljšamo saradnju sa golmanom, kao i da u igri primenjujemo ono što radimo na treningu. Spremnost za trening na suvom, trening vodi i koncentracija su veoma važni.

Zvezda Vojvodina 2021Sesilija je prva strana igračica koja je igrala za Zvezdu i svakako jedna od prvih koja je igrala u domaćem šampionatu.

– Činjenica da sam prva strana igračica koja nastupa za Crvenu zvezdu, kao i jedna od prvih koja igra u Srbiji me čini ponosnom i divno je što sam dobila tu priliku. Smatram da bi bilo dobro kada bi više igračica moglo da dođe u Srbiju i da mlađe još više napreduju – zaključila je kubanska vaterpolistkinja.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama