Ватерполо Ватерполо/Вести СДЦЗ

Меса: Поносна сам што сам прва страна играчица у Звезди

Женски ватерполо клуб Црвена звезда био је у недавно завршеној сезони јачи за 24-годишњу кубанску ватерполисткињу, Сесилију Диаз Месу, која је прва страна играчица која је заиграла за Црвену звезду.

Бивша играчица руске Уралочке и мађарског Сентеша у фебруару је стигла у Београд и већ у првој утакмици је показала да је велико појачање, пошто је постигла седам голова против Спартака, а много је значила младом саставу Звезде и касније, у одлучујућим мечевима.

– Клуб ми се веома свиђа, стекла сам једно ново искуство и мислим да сам се због своје личности брзо уклопила. Први пут боравим у Београду, који ми се свидео од првог тренутка. Људи су врло љубазни, весели, предусетљиви – каже Сесилија.

Сесилија Диаз МесаЗа Звезду је у недавно завршеној сезони одиграла 17 утакмица и постигла 41 погодак. Најефикаснија је била у првом мечу, против Спартака, када је постигла седам голова. Шест пута је била стрелац против Таша 2000, а често је тресла мрежу Палилуле, па је у пет сусрета са овим ривалом постигла 12 голова, док се против Војводине седам пута уписала у стрелце на четири одигране утакмице.

– Показале смо у завршници сезоне да можемо много. Није ми јасно шта нам се догађало на појединим утакмицама, али смо против Војводине и полуфиналу против Палилуле показале да можемо против свих да играмо.

Кубанска ватерполисткиња је у ранијим сезонама играла у Мађарској и Русији, где је квалитет женског ватерпола на много вишем нивоу.

 У Србији неке екипе имају висок ниво, као и неке добре играчице, али свакако да није ниво игре као у Мађарској или Русији. Недостаје квалитет такмичења и да екипе буду уједначеније, јер су само три од осам екипа на добром нивоу – каже Сесилија и додаје на чему црвено-беле треба да раде у будућности:

– Екипа мора да побољша периферни вид, да научимо да играмо 30 секунди, да побољшамо сарадњу са голманом, као и да у игри примењујемо оно што радимо на тренингу. Спремност за тренинг на сувом, тренинг води и концентрација су веома важни.

Звезда Војводина 2021Сесилија је прва страна играчица која је играла за Звезду и свакако једна од првих која је играла у домаћем шампионату.

– Чињеница да сам прва страна играчица која наступа за Црвену звезду, као и једна од првих која игра у Србији ме чини поносном и дивно је што сам добила ту прилику. Сматрам да би било добро када би више играчица могло да дође у Србију и да млађе још више напредују – закључила је кубанска ватерполисткиња.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама